6ـ مسکر مایع و انواع الکل
فهرست موضوعات
جستجو 

سؤال 39 ـ بعضى از مردم در کشور هندوستان به این اعتقاد که اگر قلب انسان پاک باشد کافى است، شراب مى خورند و مى گویند: «خدا در قرآن فرموده خمر حرام است، نه مشروبات الکلى» ما در مقابل این گونه افراد با چه دلایلى سخن بگوییم؟

جواب: این افراد به یقین از احکام شرع اسلام و قرآن و سنّت پیامبر(صلى الله علیه وآله) و روایات معصومین(علیهم السلام) بى خبرند; تمام علماى اسلام، بدون استثنا، معتقدند که تمام انواع مشروبات الکلى حرام است و هیچ مسلمانى حق ندارد با این بهانه ها و خیالات شیطانى به سراغ یکى از مشروبات الکلى برود، و در احادیث پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) و سایر معصومین(علیهم السلام) تصریح شده که همه مسکرات یکسانند و در آیات قرآن نیز اشاراتى به این معنا وجود دارد.

سؤال 40 ـ لطفاً به سؤالات زیر پاسخ فرمایید:

الف) آیا از نظر طهارت تفاوتى بین الکل صنعتى و الکل طبّى وجود دارد؟

جواب: تمام الکلهایى که درجه غلظت آن بالاست و به خاطر غلظت آن قابل شرب نیست، هرچند مواد سمّى در آن نباشد پاک است و فرقى میان الکل طبّى و صنعتى از این نظر نیست; امّا الکلهایى که درجه غلظت آنها در حدّى است که قابل شرب است از نظر طهارت اشکال دارد.

ب) الکل را مى توان از تقطیر مشروبات الکلى نیز به دست آورد. این چنین الکلى چه حکمى دارد؟

جواب: آنچه از تقطیر مشروبات الکلى به دست مى آید همان حکم را دارد.

ج) اگر ندانیم الکلى از مشروبات الکلى تهیّه شده است یا از طرق دیگر، آیا این الکل پاک است؟

جواب: با شرایطى که در بالا گفته شد پاک است.

د) آیا استفاده از الکل براى ضدعفونى کردن محلّ تزریقات، یا ناف بچّه، موجب نجاست پوست مى شود؟

جواب: اشکالى ندارد، پاک است.

هـ) برخى از داروهاى پوستى، نظیر محلولهاى جلوگیرى از ریزش مو، یا برطرف کننده جوش هاى جلدى، حاوى الکل مى باشند; آیا استفاده از این محلولها موجب نجاست مو و پوست بدن مى شود؟

جواب: اگر از الکلهاى پاک در آن استفاده شده اشکالى ندارد، همچنین، اگر شک داشته باشیم.

و) مصرف عطرها و ادکلن هایى که حاوى الکل مى باشند از لحاظ طهارت چه حکمى دارد؟ منظور عطرها و ادکلن هاى خارجى (فرانسوى، ایتالیایى و مانند آن است) که در مغازه هاى فروش لوازم آرایشى و بهداشتى بفروش میرسد. آیا براى نماز اشکال دارد؟ استفاده نمودن طلاّب و روحانیّت معزّز از آنها چه صورت دارد؟

جواب: آنها نیز اشکالى ندارد.

سؤال 41 ـ لطفاً به دو سؤال زیر پیرامون الکل پاسخ دهید:

الف) در مواردى الکل حکم دارو دارد (مثل مسمومیّت با متانول) و خوردن آن ضرورت پیدا مى کند. در این گونه موارد شُرب الکل چه حکمى دارد؟

جواب: در صورتى که از الکلهاى مست کننده و در غلظت هاى قابل شرب باشد، تنها وقتى جایز است که داروى منحصر به فرد محسوب شود و جانشینى نداشته باشد.

ب) گروهى از داروهاى تزریقى به دلیل مسائل فرمولاسیون حاوى مقادیرى الکل هستند. مصرف این گونه داروها چه حکمى دارد؟

جواب: اگر از الکلهاى طبى در آن استفاده شود و در شرایط فعلى جنبه مایع مسکر ندارد اشکالى ندارد.

سؤال 42 ـ آیا الکلِ سفیدِ خالص، که مسکر است و براى مصارف پزشکى مورد مصرف قرار مى گیرد، نجس است و باید از آن پرهیز کرد؟ سایر الکل ها که مسکر نیستند چطور؟

جواب: الکلهایى که به صورت فعلى قابل شرب نیست و باید آن را رقیق کرد نجس نمى باشد; ولى اگر به صورت کنونى اش قابل شرب باشد نجس است (بنابر احتیاط واجب) و اگر مشکوک باشد آن نیز پاک است.

سؤال 43 ـ اگر الکل سفید را در ادکلن ها و مواد آرایشى بکار برند، با توجّه به این که موادّ شیمیایى دیگرى نیز به این گونه کالاها اضافه مى کنند و در نتیجه مثل الکل صنعتى، قابلیّت شرب ندارند، محکوم به طهارت هستند؟

جواب: اگر بدون آن مواد قابل شرب است و مایع مست کننده محسوب مى شود نجس است (بنابر احتیاط واجب).

سؤال 44 ـ اگر مقادیر کمى الکل سفید، به منظور استفاده و خواص دارویى، به شربت ها اضافه شود این گونه کالاها پاک مى باشند؟

جواب: از جواب بالا معلوم شد.

سؤال 45 ـ «کامبوجیا» قارچى است که در محلول چاى و شکر تکثیر مى شود و مدّت تکثیر آن، یک هفته تا 15 روز است. قارچ را در محلول شکر و چاى قرار مى دهند و بعد از یک هفته محلول به دست آمده را به مصرف دارویى ـ که یک نوشیدنى است ـ مى رسانند، البتّه بدون بیمارى هم مى توان از آن استفاده کرد; ولى این محلول حاوى 5% الکل است. آیا نوشیدن این محلول حلال است؟

جواب: اگر این محلول مست کننده بوده باشد، هرچند مستى خفیف بیاورد، حرام است; مگر در مواردى که داروى منحصر به فرد باشد.

12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma
آبی
سبز تیره
سبز روشن
قهوه ای