5ـ مسائل متفرّقه اموات
فهرست موضوعات
جستجو 

سؤال 120 ـ تعدادى از قبرها (به استثناى قبور شهدا) در قبرستان عمومى کوچک این روستا قرار دارد که به وسیله فرزندان آنها مسقّف شده است، اطراف این سرپوشها باعث مزاحمت در رفت و آمد و پاره شدن لباس و بدن زائرین قبرستان شده است، زائرین از شوراى روستا درخواست رفع ممانعت و سهولت در رفت و آمد را نموده اند، آیا برداشتن پوششهاى آهنى سقف (نه نرده اطراف آن) شرعاً موجب هتک حرمت به میّت مى شود؟

جواب: چنانچه بازماندگان اموات حاضر شوند سقفها را طورى نصب کنند که مزاحم مردم نباشد، باقیماندن سقفها جایز است، در غیر این صورت مى توان رفع مزاحمت کرد.

سؤال 121 ـ آیا نگهدارى جنین ساقط شده، چه از حیث جسمى سالم یا ناقص الخلقه و یا عقب مانده باشد و چه مال خود شخص باشد و یا آن را از صاحبش گرفته باشد، به عنوان کلکسیون در شیشه الکل جایز است؟

جواب: هرگاه جنین به صورت انسان کاملى درآمده باشد باید او را غسل داد و کفن کرد و دفن نمود و نگهدارى آن به صورتى که نوشته اید جایز نیست، امّا اگر به این مرحله نرسیده باشد، مانعى ندارد.

سؤال 122 ـ آیا جایز است انسان جسد مورّث خود را، چه زن باشد و چه مرد، بجاى دفن در قبر، به صورت مومیایى و یا در شیشه الکل نگهدارى نماید؟ و اگر جایز نیست موضوع مشمول تعقیب و تعزیر است؟

جواب: جایز نیست و مشمول تعزیر است.

سؤال 123 ـ آیا قبر به منزله ملک شخصى محسوب مى شود؟

جواب: در زمین هاى موقوفه و مباح، قبر ملک نمى شود; ولى اگر زمین را خریدارى کند، یا زمین مباح بوده و قصد تملّک و حیازت نموده است، مالک مى شود.

سؤال 124 ـ چرا میّت مرد را از طرف سر، و میّت زن را از طرف عرض بدن، وارد قبر مى کنند؟ خواهشمند است محسّنات آن را بیشتر شرح دهید.

جواب: این کار در مردان نوعى عبرت و در زنان براى رعایت اصول عفّت است.

سؤال 125 ـ شعرى را سروده ام که بر سنگ قبرم نوشته شود; ولى فرزندانم این شعر را بر خلاف شرع مقدّس مى دانند; امّا به نظر خودم بسیار مناسب حالم مى باشد، لطفاً نظر مبارک خود را در این مورد مرقوم دارید:

به یک عمر طبیعى با دل ریش *** نمودم زندگى شد عاقبت هیچ

ترحّم کن تو اى داناى اسرار *** که در گور التیام یابد دل ریش

جواب: شعرى که در بالا ذکر کرده اید خلاف شرع نیست; ولى جستجو کنید اشعارى بهتر از آن پیدا کنید.

سؤال 126 ـ با توجّه به این که تجهیزات میّت و هزینه کفن و دفن او شرعاً واجب است، اگر میّت مالى نداشته باشد که از مال او مخارج کفن و دفنش را بدهند، و بدین جهت یکى از ورثه حین الفوت میّت به تنهایى و از مال خودش این مخارج را متحمّل شود، آیا این فرد مى تواند به منظور وصول سهم سایر ورثه به آنها مراجعه کند؟ و اگر مى تواند، آیا این مخارج بایستى بطور مساوى از کلّ ورثه وصول شود یا طبق قانون ارث؟

جواب: در چنین فرضى نمى تواند به سایر ورثه رجوع کند، مگر این که با توافق آنها این کار را کرده باشد، و در این صورت باید طبق توافق عمل شود.

12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma
آبی
سبز تیره
سبز روشن
قهوه ای