شرایط طواف
فهرست موضوعات
جستجو 

سؤال 613 ـ بعضى از بانوان هستند که براى عادت نشدن، مخصوصاً جهت اعمال حجّ، قرص مى خورند و در این هنگام بعد از نزدیکى یا بدون نزدیکى و در حال احرام لکّه مختصرى مى بینند، این خون چه نام دارد؟ آیا ضررى به طواف و اعمال واجب آنها مى زند؟

جواب: خون مزبور حکم استحاضه را دارد و ضررى به اعمال حج نمى زند و باید مطابق استحاضه عمل کند، و با توجّه به این که فقط لکّه هایى دیده و ادامه نداشته جز وضو چیزى بر او نیست.

سؤال 614 ـ اگر بعد از تقصیر در عمره مفرده یادش بیاید که طواف را بدون طهارت انجام داده، و یا به هر علّتى طواف باطل بوده است، آیا وظیفه او تنها اعاده طواف و نماز است، یا اعاده تمام اعمال لازم است؟ ضمناً آیا پوشیدن لباس احرام، مجدّداً واجب است؟

جواب: اعاده طواف و نماز لازم است و اعاده سعى و تقصیر هم بنابر احتیاط لازم است; امّا پوشیدن لباس احرام لازم نیست.

سؤال 615 ـ شخصى عمره مفرده اى به نیابت از پدرش انجام داده و روز بعد به نیابت مادرش محرم مى شود، در اثناى آن متوجّه مى شود که در عمره اوّل، طواف و نماز آن را بدون وضو انجام داده است. وظیفه او در این صورت چیست؟

جواب: طواف و نماز عمره اوّل را اعاده مى کند و عمره دوّم را به قصد رجا ادامه مى دهد (توجّه داشته باشید که در یک ماه قمرى بیش از یک عمره نمى توان انجام داد; مگر به قصد رجا، یعنى به امید این که مطلوب باشد، نه بطور قطعى).

سؤال 616 ـ شخصى در پایان یکى از دورهاى طواف، آن را رها کرده و لحظه اى استراحت مى کند و هنگامى که براى تکمیل آن برمى گردد شک مى کند که شوط پنجم بوده یا ششم، تکلیفش چیست؟

جواب: احتیاط واجب آن است که آن طواف را رها کند و از نو شروع کند.

سؤال 617 ـ فقها در دورهاى طواف و سعى موالات عرفیّه را معتبر دانسته اند، با توجّه به این مسأله; اگر در بین طواف و یا سعى نماز فریضه را شروع کردند و ما نیز به تبعیّت آنها نماز را در همان جا که بودیم خواندیم، در حالى که نماز در حدود ربع ساعت طول مى کشد، آیا از همان جا طواف و سعى را ادامه داده و تکمیل نماییم، یا اعاده نیز لازم است؟

جواب: از همان جا که قطع کرده اید تکمیل نمایید و اعاده لازم نیست، خواه قبل از چهار دور باشد یا بعد از آن.

سؤال 618 ـ شخصى در یکى از دورهاى طواف یا سعى گامهایى را در اثر فشار جمعیّت بى اختیار پیموده و به همان نحو ادامه داده و طواف را به پایان برده است. تکلیف او چیست؟

جواب: اگر منظور از بى اختیار بودن این است که در وسط جمعیّت قرار گرفته و قصد طواف دارد و جمعیّت او را پیش مى برد، این وضع ضررى به طواف نمى زند، همین اندازه که به اختیار خود در میان جمعیّت به قصد طواف قرار گیرد کافى است.

سؤال 619 ـ با توجّه به تعمیرات خانه کعبه، که گاهى با حصار چوبى این خانه از دید مردم مخفى مى شود و فقط حجرالاسود قابل رؤیت است و در اطراف کعبه از محدوده طواف ظاهراً چیزى باقى نمى ماند، لطفاً به سؤالات زیر پاسخ دهید؟

الف) اگر مکلّف قبل از عزیمت به حجّ از این جریان اطّلاع داشته باشد و بداند که در محدوده معروف نمى تواند طواف کند، آیا احرامش صحیح است و در صورت صحّت آیا این مورد از موارد اضطرار شمرده مى شود که طواف خارج از محدوده معروف صحیح مى باشد؟

جواب: احرام و طواف در این حال صحیح است و دیدن خانه کعبه در صحّت مناسک معتبر نیست و طواف محدوده معیّنى ندارد; حتّى در حال اختیار; چه رسد به حال اضطرار.

ب) آیا طواف در اطراف کعبه با وجود حصار چوبى صحیح مى باشد؟ چه مانع دیدن بیت اللّه شود و چه نشود؟

جواب: طواف در هر دو حالت صحیح است; همان گونه که در بالا اشاره شد.

ج) در صورتى که احرام و طواف در این حالت صحیح نباشد اگر کار تعمیرات مذکور طولانى شود، آیا کسانى که قصد ورود به مکّه را دارند مى توانند بدون احرام و انجام مناسک وارد مکّه شوند؟

جواب: بدون احرام و انجام مناسک نمى توان وارد مکّه شد و بر فرض که طواف را در محدوده مقام و بیت لازم بدانیم این جا از باب ضرورت در خارج از محدوده جایز است.

سؤال 620 ـ اگر کسى چندین طواف مستحبّى در زمان ازدحام انجام دهد، به گونه اى که مزاحم طواف کنندگان واجب گردد، آیا ضررى به طواف هاى مستحبّى او مى رساند؟ مخصوصاً اگر در زمان دیگر وقت براى این کار داشته باشد.

جواب: در مناسک نوشته ایم که احتیاط ترک طواف مستحبّى به هنگام ازدحام جمعیّت و حضور طواف کنندگانِ واجب است.

12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma
آبی
سبز تیره
سبز روشن
قهوه ای