حکم اموال مفقودالاثر
فهرست موضوعات
جستجو 

سؤال 1348 ـ حدود چهارده سال پیش پدرم در جبهه جنگ تحمیلى مفقودالاثر گردید. على رغم اقدامات به عمل آمده، مدرکى دالّ بر شهادت ایشان از ارگانهاى مربوطه به دستمان نرسیده است; بلکه مدارکى شبهه اسیر شدن ایشان را ایجاد نموده است، به هر حال پدر بزرگ این جانب نیز تا چهار سال پیش در قید حیات بودند; مستحضرید مفقود شدن پدرم حدود ده سال جلوتر از درگذشت پدربزرگم بوده است، آیا از اموال منقول و غیر منقول پدربزرگم به پدرم و به ما چیزى تعلّق مى گیرد؟ آیا بقیّه ورثه مى توانند اموال به جاى مانده از پدربزرگم را تقسیم کنند و سهم الارث ما را ندهند؟ وظیفه ما و بقیّه ورثه چیست؟

جواب: باید سهم پدرتان را کنار بگذارند و به دست شخص امینى بسپارند و مادام که یقین به شهادت او حاصل نشود سهم پدر شما نزد او نگهدارى مى شود، و اگر ثابت شد که بعد از وفات پدربزرگ شهید شده است سهم او به شما و سایر ورثه او مى رسد.

سؤال 1349 ـ اگر تنها وارث متوفّى یا مقتولى مفقودالاثر شده باشد، آیا چنین مقتول و یا متوفّایى در حکم بلاوارث است؟

جواب: مادام که مرگ آن وارث ثابت نشود به حکم زنده است; و باید ارث او را نزد فرد امینى نگه داشت.

سؤال 1350 ـ برادرى داشتم که در جنگ مفقودالاثر شده و تا کنون هیچ خبرى از او به دست نیامده است. نامبرده، زن و یک فرزند دختر دارد و درآمد سالانه او یک صد هزار تومان مى باشد، از آن جا که فرزند او نیاز به کمک مالى دارد، آیا مى توان درآمد ایشان را به فرزندش داد و یا طبق وصیّت ایشان عمل کرد؟

جواب: تا زمانى که یقین به فوت او پیدا نکرده اید نمى توانید اموال او را تقسیم کنید، ولى باید از منافع آن به کسانى که واجب النّفقه او هستند، مانند همسر و فرزندش، به مقدار نیاز بپردازید.

سؤال 1351 ـ براى تقسیم میراث کسى که مفقود شده چه مقدار باید صبر کرد؟ آیا بدون فحص و جستجو ده سال و با فحص و جستجو چهار سال صبر کردن کافى است؟

جواب: باید بقدرى صبر کرد تا علم به مرگ مفقود حاصل شود.

12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma
آبی
سبز تیره
سبز روشن
قهوه ای