7ـ حدّ ارتداد
فهرست موضوعات
جستجو 

سؤال 1451 ـ لطفاً حکم کسى را که با اختیار و علم به این که اگر وارد جمع مشرکین و وهّابى هاى متعصّب شود او را مجبور به کفر و ارتداد مى کنند، با توجّه به این که بناى مرتد شدن را هم نداشته است، بیان نمایید.

جواب: ارتداد به صورت اجبارى اثر ندارد، و چنین کسى مرتد محسوب نمى شود.

سؤال 1452 ـ آیا زمان و مکان در اصل ارتداد، یا در تشدید و عدم تشدید حکم دخیل هستند؟

جواب: زمان و مکان در این مورد تأثیرى ندارد.

سؤال 1453 ـ اگر کسى با این که از پدر و مادر مسلمان متولّد شده نماز نخواند، بلکه به نماز و نمازگزار توهین نماید و همچنین به قرآن مجید جسارت کند، مثلاً بگوید: «آن را آتش مى زنم» و در مورد امام حسین(علیه السلام) بگوید: «او براى این که به مقام برسد جنگیده است» و در موارد فراوان اقرار به گناهان کبیره، همچون زنا، بکند چه حکمى دارد؟

جواب: چنین کسى مرتد است و حاکم شرع حق دارد حدّ ارتداد بر او جارى کند.

سؤال 1454 ـ زندگى کردن با افراد مرتد چه حکمى دارد؟ آیا مورد تأیید اسلام است؟

جواب: حرام است; مگر به منظور هدایت آنها به آیین حق.

سؤال 1455 ـ در مورد فرقه ضالّه بهائیّت، طرز تفکّر آنان، عقایدشان، برخورد ما با آنان و مواردى از این قبیل چه منابعى را معرّفى مى فرمایید تا مورد مطالعه قرار گیرد؟

جواب: کتابى به نام «محاکمه و بررسى در تاریخ باب و بهاء» که منبع بسیار خوبى است نوشته شده است، از کتاب «ارمغان استعمار» نیز مى توانید بهره بگیرید. این گروه جزء کفّار محاربند و در دامان استعمار پرورش یافته اند.

سؤال 1456 ـ عدّه اى مسلمان و حتّى اهل نماز هستند; ولى به هنگام خشم و عصبانیّت، یا وقتى که دچار بلایى سخت مى شوند، عادت دارند که نعوذ باللّه به ذات اقدس الهى جسارت کنند، حکم آنها چیست؟ وظیفه دیگران در برخورد با آنها چیست؟

جواب: اگر از حال عادى بیرون مى روند و مالک زبان خود نیستند از اسلام خارج نمى شوند، در غیر این صورت مرتد هستند و حاکم شرع باید حدّ مرتد بر آنها جارى کند.

سؤال 1457 ـ مسلمانانى که با زبان حقایق دین را انکار مى کنند یا حلال خدا را حرام، و حرام خدا را حلال مى دانند، مثلاً مى گویند: «ربا حلال است» یا مى گویند: «قیامتى نیست و بهشت و جهنّم همین دنیاست» و ما از باطن آنها آگاهى نداریم، حکم چنین کسانى چیست؟

جواب: هرگاه ظاهر حال آنها این باشد که جدّى سخن مى گویند، احکام ارتداد، در صورتى که سخنان آنها موجب انکار خدا یا نبوّت پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله)شود، بر آن مترتّب مى شود; ولى اگر قرائنى هرچند ظنّى بر عدم اعتقاد آنها به محتواى این الفاظ باشد، حکم ارتداد بر آنان جارى نمى شود.

سؤال 1458 ـ کسى که امامان(علیهم السلام) را سبّ کند چه حکمى دارد؟ آیا سابّ، مرتد است؟ آیا بین فطرى و ملّى در این مسأله فرقى هست؟

جواب: آرى مرتدّ است و ظاهراً در این جا فرقى بین فطرى و ملّى نیست.

سؤال 1459 ـ آیا حکم مرتد فطرى، که به کشورهاى خارجى عزیمت مى کند، در آن بلاد قابل اجراست و نقض قوانین آن کشورها محسوب نمى گردد؟ آیا فرقى بین بلاد کفر و غیر آن هست؟

جواب: با فرار او حکم عوض نمى شود; ولى اگر نقض قوانین آن بلاد مشکل مهمّى به بار آورد اجراى آن حکم متوقّف مى شود; مگر در موارد استثنایى.

سؤال 1460 ـ آیا مى توان کسى که علناً ارتدادش را نمایان کرده را بدون اذن حاکم شرع، به قتل رساند؟ آیا در این مورد فرقى بین ملّى و فطرى هست؟

جواب: در هر دو صورت جایز نیست، و اجراى حدود بدون اذن حاکم شرع جایز نمى باشد.

سؤال 1461 ـ آیا غُلات، کسانى که به آنها «على اللّهى» مى گویند، مرتدّند؟

جواب: اگر واقعاً اعتقاد به الوهیّت حضرت على(علیه السلام) داشته باشند، کافرند; ولى بسیارى از غُلات فعلى ادّعاى خود را توجیه مى کنند که منجر به ادّعاى الوهیّت نشود و ما اظهارات آنها را مى پذیریم; مگر این که علم به خلاف آن داشته باشیم.

سؤال 1462 ـ بطور اتّفاقى از عقاید منحرف شخصى (مثل انکار نماز و روزه، تحریف قرآن و مانند آن) مطّلع مى شویم. آیا اطّلاع دادن به افرادى که با این شخص رفت و آمد دارند و از عقاید او بى خبرند، لازم است؟

جواب: اگر احتمال مى دهید که خطر و ضررى براى جامعه اسلامى، یا بعضى از مسلمانان ایجاد مى کند، خبر دهید; خواه خطر عقیدتى باشد یا غیر آن.

سؤال 1463 ـ آیا انکار حج و نماز و روزه باعث ارتداد مى شود؟

جواب: اگر انکار ضروریات اسلام توأم با علمِ به ضرورى بودن باشد موجب خارج شدن از دین مى شود و اگر توأم با علم نباشد باعث خروج از اسلام نمى گردد.

12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma
آبی
سبز تیره
سبز روشن
قهوه ای