الف) انجام عبادتها
فهرست موضوعات
جستجو 

مسأله ـ تمام عبادتهایى که شرط صحّت آن وضو، یا غسل، یا تیمّم است؛ مانند نمازهاى روزانه، روزه، و طواف خانه خدا، بر حائض حرام است؛ ولى بجا آوردن عباداتى که طهارت (یعنى وضو، یا غسل، یا تیمّم) در آن شرط نیست، مانند نماز میّت، مانعى ندارد.
سؤال ـ چرا در چنین مواقعى مجبور به ترک عبادت هستیم؟ در حالى که شاید در این گونه موارد آن قدر نیازمند راز و نیاز با معبود هستیم که در دیگر فرصت‌ها نباشیم؟
جواب : انسان در هر زمان، و تحت هر شرایطى مى‌تواند با خالق خویش ارتباط داشته باشد، و با وى خلوت کند، و راز و نیاز نماید ؛ هر چند به خاطر مصالحى دستور داده شده که از نوع خاصّى از ارتباط و عبادت (نماز و روزه) چشم‌پوشى کند.
مسأله  ـ هر گاه زن در وسط نماز حائض شود، نماز او باطل است و نباید ادامه دهد، ولى اگر شک کند که حائض شده یا نه، نماز او صحیح است.
مسأله ـ هر گاه وقت نماز داخل شود، و بداند یا گمان داشته باشد که اگر نماز را تأخیر بیندازد حائض مى‌شود، باید فورآ نماز را بخواند.
مسأله ـ هر گاه زن در اوّل وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز پاک باشد و نماز نخواند و حائض شود، آن نماز را باید بعدآ قضا کند. و در اندازه «وقت براى انجام واجبات» باید ملاحظه حال خود را نماید، مثلا براى مسافر به اندازه دو رکعت، و براى حاضر به اندازه چهار رکعت، و کسى که وضو ندارد، وقت وضو را نیز باید در نظر بگیرد، و همچنین تطهیر لباس و بدن، و اگر فقط به اندازه خود نماز وقت داشته باشد احتیاط قضا کردن نماز است.
مسأله ـ مستحبّ است زن حائض در وقت نماز خود را از خون پاک کند، و دستمال
و نوار بهداشتى را عوض نماید و وضو بگیرد، و اگر نمى‌تواند وضو بگیرد تیمّم کند، و در جاى نماز خود رو به قبله بنشیند، و مشغول ذکر خدا و دعا و صلوات شود، امّا خواندن بیش از هفت آیه از قرآن و همراه داشتن آن و دست زدن به حواشى و فاصله میان خطوط آن (بدون این که دست او به خطهاى قرآن بخورد) و نیز خضاب کردن به حنا براى حائض کراهت دارد.ولى شنیدن آیات قرآن، یا شرکت در مجالس قرائت و تعلیم قرآن مانعى ندارد.
سؤال ـ اگر زنى به وسیله خوردن قرص از عادت ماهانه خود جلوگیرى کند، آیا مى‌تواند با آن حال قرآن بخواند، و یا روزه و حجّ و سایر عباداتى که نیاز به طهارت دارد را انجام دهد؟
جواب : مى‌تواند، و اعمال او اشکالى ندارد.
سؤال ـ زنان و دخترانى که در حال گذراندن عادت ماهانه هستند، و از خواندن نماز معذور مى‌باشند، آیا مى‌توانند جهت شکوه و عظمت بیشتر نماز جمعه، در این آئین پرشکوه شرکت کنند؟
جواب : در صورتى که در مسجد نباشد، و نیّت نماز نکنند مانعى ندارد؛ هر چند بظاهر همراه جمعیّت بصورت نماز برخیزند.
 

 

12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma
آبی
سبز تیره
سبز روشن
قهوه ای