سوّم: طهارت از نجاست
فهرست موضوعات
جستجو 

مسأله 602ـ بدن و لباس طواف کننده (خواه در طواف واجب، یا مستحب) باید از هر نجاستى پاک باشد; حتّى بعضى از نجاسات که در نماز بخشوده شده (مانند خون کمتر از یک درهم) در طواف بخشوده نیست، ولى در مورد خون زخمها، اگر شستن آن باعث مشقّت و عسر و حرج باشد، ضررى براى طواف ندارد.

مسأله 603ـ اگر لباسهاى کوچک مانند جوراب، شب کلاه و همیان، که به تنهایى نمى توان با آن ستر عورت کرد، نجس باشد عیبى ندارد.

مسأله 604ـ اگر تطهیر خون قروح و جروح مشقّت داشته باشد، شستن آن لازم نیست; ولى احتیاط واجب آن است که به مقدارى که مى توان بدن را تطهیر کرد، و لباس را عوض نمود، و موجب مشقّت نیست، انجام دهد.

مسأله 605ـ در صورتى که بتواند با تأخیر انداختن طواف، خود و لباس خویش را بدون مشقّت تطهیر کند، احتیاط آن است که چنین نماید; به شرط آن که وقت باقى باشد.

مسأله 606ـ هرگاه لباس یا بدن نجس باشد، و نداند یا مى دانسته و فراموش کرده، چنانچه بعد از طواف بفهمد طوافش صحیح است، و اگر در حال طواف بفهمد باید لباس خود را عوض کند، و با لباس پاک طواف را ادامه دهد، و اگر لباس پاکى همراه ندارد طواف را متوقّف مى کند، و لباس یا بدن را آب مى کشد، سپس باقیمانده طواف را به جا مى آورد، و طوافش صحیح است; خواه قبل از تکمیل کردن دور چهارم باشد، یا بعد از آن.

مسأله 607ـ اگر شک داشته باشد که لباس یا بدنش نجس است یا پاک، مى تواند در آن حال طواف کند; خواه بداند قبلا پاک بوده، یا نداند، ولى اگر یقین داشته باشد که قبلا نجس بوده، و نداند که آن را تطهیر کرده یا نه، نمى تواند در آن حال طواف کند، بلکه باید ابتدا تطهیر کند، و سپس طواف نماید.

مسأله 608ـ اگر در بین طواف بدن یا لباس او نجس شود، دست از طواف بر مى دارد، و لباس یا بدنش را آب مى کشد، سپس طواف را از همانجا که قطع کرده بود ادامه مى دهد، و طوافش صحیح است; خواه قبل از تکمیل چهار دور باشد، یا بعد از آن.

مسأله 609ـ اگر در بین طواف نجاستى در بدن یا لباس خود ملاحظه کند، و احتمال دهد که در همان حال طواف حاصل شده، طبق مسأله قبل عمل مى کند.

 

12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma
آبی
سبز تیره
سبز روشن
قهوه ای