3ـ وقوف در مشعر الحرام
فهرست موضوعات
جستجو 

مسأله 989ـ بیتوته کردن در دامنه کوههاى اطراف مشعر به هنگام وقوف در مشعر در شب عید جایز است، ولى در دامنه کوههاى مأزمین که در آغاز مشعر قرار دارد، و خارج از مشعر محسوب مى شود، جز در موقع ازدحام و ضرورت اشکال دارد.

مسأله 990ـ وقوف از طلوع صبح تا طلوع آفتاب در مشعر الحرام واجب است، بلکه احتیاط واجب آن است که شب را نیز در آنجا بماند، و مقدارى ذکر خدا بگوید، و واجب است براى تمام اینها نیّت کند، و قصد قربت داشته باشد.

مسأله 991ـ هرگاه بدون عذر شرعى قبل از طلوع فجر از مشعر کوچ کند و به منى رود، اگر جاهل باشد چیزى بر او نیست، و اگر از روى عمد باشد گناه کرده و باید یک گوسفند کفّاره دهد; ولى حجّ او صحیح است; امّا مى تواند کمى قبل از طلوع آفتاب از مشعر به سمت منى حرکت کند، ولى قبل از طلوع آفتاب از وادى محسّر (در انتهاى منى) عبور ننماید.

مسأله 992ـ وقوف در مشعر الحرام رکن است; یعنى هر کس آن را عمداً ترک کند حجّ او باطل مى شود، و وقوف رکنى وقوف مقدارى از بین الطلوعین است.

مسأله 993ـ اگر چه ماندن تمام فاصله میان طلوع صبح تا طلوع آفتاب در مشعر الحرام واجب است (و حتّى ماندن در شب عید نیز بنابر احتیاط، واجب مى باشد)، ولى هرگاه شب را به تنهایى در آنجا بماند، براى صحیح بودن حجّ او کافى است; امّا همان طور که گفتیم اگر از روى عمد باشد گناه کرده، و باید یک گوسفند کفّاره دهد.

مسأله 994ـ براى چند طائفه جایز است مقدار مختصرى در مشعر توقّف کرده، سپس به منى بروند: 1ـ زنان 2ـ بیماران 3ـ پیرمردان 4ـ تمام افراد معذور. به این ترتیب، کسانى که عذرى دارند مقدارى از شب را در مشعر توقّف کنند، سپس از آنجا کوچ کرده به منى بروند، بنابراین پیرمردان، بیماران، کودکان، و تمام اشخاصى که براى پرستارى یا راهنمایى باید همراه آنها باشند، و آنها که مى ترسند در ازدحام جمعیّت صبح روز عید اذیّت شوند، مى توانند شبانه (بعد از مقدارى توقّف در مشعر الحرام و ذکر خدا) به منى بروند، و همان شب نیز رمى جمره عقبه کنند; ولى احتیاط مستحب آن است که قبل از نصف شب از مشعر حرکت نکنند، و راهنمایان اگر بتوانند بعد از رساندن نفرات به مِنى، براى وقوف به مشعر بازگردند، احتیاط آن است که برگردند.

 

12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma
آبی
سبز تیره
سبز روشن
قهوه ای