Some Questions and Answers about Sacrifice

The Official Website of Grand Ayatollah Makarem Shirazi

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

CAPTCHA:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
Sort by
 
The Rites of Hajj
Prayer of Imam Hussein (a.s.) in the Day of Arafa

Question 1- Today that all or an important part of meat of sacrifice destroys and buries under the ground, what is the duty of your followers?

Answer: It is not permitted to perform sacrifice in that place in these conditions. Hajjis should keep its money and perform sacrifice in the month of Dhu’l-Hijjah in the place that meats will be consumed; I hope for the day that Muslims can perform sacrifice in Mena and bring the meats to another place that are consumed.

Question 2- If in these condition that has mentioned in the question 1, what is the duty of a person who performs sacrifice in Mena?

Answer: He/she should not suffice that and performs another sacrifice in his/her hometown.

Question 3- If Hajji doubts that sacrifice will be destroyed or not, then what is his/her duty?

Answer: According to the fact that others perform sacrifice enough, he/she should abstain from that and keeps the money in order to perform sacrifice after returning in the hometown.

Question 4- Is research necessary for the matter that if meats will be consumed or not?

Answer: Research about this matter is not necessary in these conditions.

Question 5- How should the acts of after performing sacrifice be performed?

Answer: It is enough to keep the money and performs other acts of Mena and comes out of Ihram.

Question 6- The amount of money should be as much as the cost of sacrifice in his/her place or in Mecca?

Answer: The costs of sacrifice in his/her place.

Question 7- Is it possible that Hajji saves money before departing for Hajj in his/her place, or order to keep the money in behalf of him/her, or order to sacrifice in that day for him/her?

Answer: All three solutions have no problem.

Question 8- If Hajji arranges for performing sacrifice in his/her place in the day of Eid of Qurban, then it should be performed according to the date of his/her place or the date of Mecca?

Answer: The date of Mecca.

Question 9- Whenever a Hajji cannot perform sacrifice in the month of Dhu’l-Hijjah because of delay in return, then what should he/she do?

Answer: He/she should perform sacrifice in the month of Dhu’l-Hijjah of the next year.

Question 10- If Hajji performs sacrifice after returning, is it possible to feed friends and family with that meat?

Answer: It is has no problem, but a group of poor people should be participated in that.

Question 11- Those who were followers of previous Maraji’ (resources of religious rulings) and remain on their following according to your fatwa, can these people act according to your fatwa in this issue?

Answer: They should act according to our fatwa in all rituals in the first journey, and if it is not their first journey, then they can act according to Fatwas of those great scholars.

 

Prayer of Imam Hussein (a.s.) in the Day of Arafa
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma