متن کامل بیانات معظم له در مورد بازاریابی شبکه ای

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
makarem news

در پی مطالبات عمومی در مورد یک فرع فقهی:

متن کامل بیانات معظم له در مورد بازاریابی شبکه ای

بحث درباره ی شبکه های بازاریابی یا بازاریابی شبکه ای به اتمام رسید و اکنون جمع بندی نهایی در این باره را که در 8 نکته خلاصه و جمع بندی شده است بیان می کنیم.

بحث درباره ی شبکه های بازاریابی یا بازاریابی شبکه ای به اتمام رسید. اکنون جمع بندی نهایی در این باره را که در 8 نکته خلاصه و جمع بندی شده است بیان می کنیم:

نکته اول: اساس تمام بازاریابی های شبکه ای و هرمی یکی است و همه آنها روی هرم دور می زند.

همگی از خاصیت اعداد تصاعدی و اشکال هرمی استفاده می کنند، و اگر تفاوتی وجود دارد در مسائل حاشیه ای است و غیر مربوط به ماهیت آنها.

 نکته دوم: مشتری های این بازار غالباً کالا را بر اساس نیاز خود خریداری نمی کنند بلکه برای این است که در صف بازاریاب ها قرار گیرند و سود های کلان ببرند؛ در واقع همه فروشنده اند نه خریدار.

نکته سوم: این بازاریابی ها هزاران هزار نیروی جوان را از کارهای تولیدی و حتی تحصیل به بیراهه می کشاند و تبدیل به یک واسطه ی حقیر مصرف گرا می کند.

نکته چهارم: منابع آماری معروف خارجی و داخلی نشان می دهد که تنها عدد کمی از آنها سود کلانی می برند و اکثریت قاطع که گاه تا 99% پیش می رود محروم ها و ناکام ها هستند.

نکته پنجم: این کار قطعاً مصداق «اکل مال به باطل» است و توجیهاتی که برای آن مطرح می کنند واقعیت ندارد و شبیه توجیهات و حیله های رباخواران است.

بعضی آن را شبیه نوعی بخت آزمایی و قمار می­دانند؛ ولی ما می­گوییم قماری است که چند قمارباز حرفه ای در برابر عده ی کثیری قمارباز ناشی قرار دارند.

آنهایی که در رأس هرم هستند مثل قمار بازهای حرفه ای اند و آنهایی که در انتهای هرم هستند همچون قمارباز های ناشی.

نکته ششم: اگر دلیلی بر حرمت آن نباشد جز اینکه سبب ضرر و زیان گروه زیادی می­شود کافی است و حکومت اسلامی باید جلوی آن را بگیرد.

نکته هفتم: جالب اینکه به تصدیق محققان، اداره کنندگان بازاریابی شبکه ای غالباً همان هرمی ها و گلدکوئیستی ها هستند.

نکته هشتم: متاسفانه اخیراً اطلاعات نادرستی به شورای محترم نگهبان داده اند و فتوا بر جواز گرفته اند و وزارت صنایع و معادن به آن دامن می زند به دلایلی که روشن است و مخفی نیست.


تاریخ انتشار: « 1395/11/05 »
نود و نهمین شماره ماهنامه الکترونیکی خبری - تحلیلی بلیغ

از سوی پایگاه اطلاع رسانی دفتر معظم له منتشر شد:

نود و نهمین شماره ماهنامه الکترونیکی خبری - تحلیلی بلیغ

نوروز با طعم فقر

تصویرسازی:

نوروز با طعم فقر

بهار محبت ایرانی

تصویرسازی:

بهار محبت ایرانی

نوروز و توسعه گردشگری داخلی

تصویرسازی:

نوروز و توسعه گردشگری داخلی

نیروی انتظامی ضمن برخورد شدید با برهم زنندگان نظم و مفسدان، مأمور به محبت و رحمت است

در دیدار فرمانده نیروی انتظامی استان قم مطرح شد:

نیروی انتظامی ضمن برخورد شدید با برهم زنندگان نظم و مفسدان، مأمور به محبت و رحمت است

پرسه مرگ در نوروز

تصویرسازی:

پرسه مرگ در نوروز

فهرست نظرات

رفیعی

1395/11/13

1) خدا خیر بدهد به آقای مکارم که پیگیر این مسائل هستند. چیزهایی که از درون این برنامه ها شنیده ایم باور کنید مایه تأسف و خجالت است. من افرادی را می شناسم که خیلی هم در قید و بند مسائل شرعی نیستند و به قول معروف به خاطر «از رو رفتن» ارتباطشان را قطع کرده اند. 2) مبادرت افراد بی قید به این کار خیلی عجیب نیست. عجیب آن است که یک جوان اهل نماز و روزه از این که شیطان گریبانش را رها نمی کند، کیف می کند. 3) همین که مروجین این کار در ابتدا می خواهند ثابت کنند مشکل شرعی ندارد، انسان هوشمند را به شک می اندازد. 4) اگر «روزی» دست خداست که برای کسب آن نباید فرمول های عجیب و غریب اختراع کرد. به نظر من افرادی که وارد این شبکه ها می شوند یک جایی تذکری از درون خودشان احساس کرده اند، گفته اند: وسوسه است؛ اعتنا نکنید! 5) آیا افرادی که مشغول این کارند و برخی ظاهراً متدین هم هستند، اگر در همان جلسات کذایی شان ناگهان با امام عصر علیه السلام مواجه شوند، خجالت نمی کشند؟ اگر حضرت انتظاراتشان را از ایشان بیان کنند، آب نمی شوند؟ 6) در زندان های ساواک بعضاً به زندانی های تحت شکنجه می گفتند، پس این خدای شما چرا کمکتان نمی کند؟ الان هم بعضی می گویند اگر رهبری مخالف است چرا برخورد نمی کند؟ اگر مخالف است و برخورد نمی کند متخلف است و اگر مخالف نیست شما از رهبر جامعه داناترید؟ به آن ها باید گفت بسیاری از حرف های کلیدی رهبری که یکسره مطالبه می کنند برزمین مانده. اگر گوشتان به حرف رهبری است چرا پیگیر آن ها نیستید؟ آیا از این که حضرت علی علیه السلام در کوچه بنی هاشم سکوت و صبر کردند، برداشت رضایت می شود؟! یک تنه حریف همه آن ها بوده. پس چون برخورد نکرده موافق است؟! همین قدر از دین می فهمیم؟ مثال های خجالت آور دیگر بزنم؟ 7) یک عده ای همیشه آسمان و ریسمان می بافند. شنیده بودیم اگر اسم امیرالمؤمنین علیه السلام در قرآن هم تصریح شده بود، باز عده ای یک ایراد دیگری می گرفتند؛ باور نمی کردیم. بفرما! 8) شنیده بودیم اجزای تاریخ دائماً تکرار می شود و از گذشته ها باید درس گرفت؛ باور نمی کردیم. بفرما! 9) شنیده بودیم باطل همیشه بر یک رویه است و رشد نمی کند. فقط رنگ عوض می کند؛ باور نمی کردیم. بفرما! 10) خدای متعال ما را به آنچه می پسندد موفق کند و از آنچه نمی پسندد محافظت فرماید.

ماهان

1395/11/07

سلام بخدا تمام صحبتهاتون درسته چه کارهایی که تو شرکتها نمیشه بادختر و پسر جوون مردم چه کارایی نمیکنن هر روز جلسه هر روز پیگیری بخدا ریشه خانواده هارو دارن میزنن کسایی سراغ دارم به خاطر این کار از همسرشون جدا شدن کارشون تعطیل کردن افتادن دنبال اینکارا جمشون کنید تا خانواده های بیشتری آسیب ندیدن خیلی اوضاع وخیم تر از این حرفاست به دادخانواده هابرسین وگرنه شاهد انبوه جدایایی ها و فساد تو جامعه میشیم، خدانگهدار.

علی جعفری

1395/11/07

صحبت های آیت الله مکارم شیرازی درست و صحیح است. چون برخی از بازاریاب های شبکه ای به شیوه ای کاملا هرمی و ناجوانمردانه کار می کنند و باعث ضرر و زیان مردم می شوند. و از مجوز دگم و معدن نهایت سوء استفاده را می کنند. اما در این بین شرکتی است که بازاریابان و شیوه کار آن بسیار صحیح است و اکثر کسانی که وارد آن می شوند راضی هستند و به در آمد می رسند.نه به کسی توصیه می کنند که درس و دانشگاه خود را رها کند و نه توصیه می کنند کسی شغل اول خود را رها کند.

سلام علیکم،

با تشکر از حضرتعالی به عرض می رساند بررسی های مفصل در این زمینه انجام شده و تمام شرکتهایی به این شکل عمل میکنند مورد بررسی قرار گرفته اند و با تعداد زیادی از فعالان در این زمینه صحبت شده است و جمع بندی آن به صورت مفصل در درس خارج فقه بیان شده است.

ارام احمدی

1395/11/06

با سلام و احترام خدمت سرور گرامی به خدا من خودم قبلا در یکی از این شرکت ها بودم دخترانی هستند که برای گرفتن زیر مجموعه در این شرکت ها دست به هر کاری میزنند و خودشان هم میدونند که کلاه سرشون رفته ولی به خاطر شرایط و جوی که در این مکانها (مثلا دفتر شرکت) ایجاد میکنند قادر به برگشت نیستند شما رو به خدا قسم با این شرکت ها که اصل بنیان خانواده رو هدف گرفتند برخورد کنید یا علی

فرهاد محمدی

1395/11/06

سلام من ۱ ساله توی این سیستم هستم و درآمد ۵ میلیون تومان رو دارم گرچه بد کار کردم... پس اگه کسی نمیتونه توی این سیستم موفق بشه ربطی ب بد بودن سیستم نداره.

سلام علکیم

دوست عزیز این که شما صاحب درآمد شده اید دلیل بر مشروع بودن کار نیست

همانطور که در بسیاری موارد ضرر کردن یک فرد دلیل بر حرمت کار او نیست.

کمیل علوی

1395/11/06

با سلام وبا آرزوی سلامتی خدمت مرج عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مد ظله العالی ..... می خواستم عرض کنم که امروزه این بازاریابی های شبکه ای در جامعه به صورت فراگیر گسترش یافته و مردم ناخواسته و به دلیل نداشتن حکم دقیق شرعی این بازاریابی ها وارد کار در این شرکت ها شده اگر می شد که در تلوزیون به روشن سازی این مسئله اقدام شود یک امر بسیار موثری می بود. یاعلی علیه السلام

1395/11/06

حضرت اقا,باید متذکر شوم که جناب عالی اطلاعات درستی ندارید,شما در بند هشتم سخنانتان,کل فقهای محترم نگهبان رو زیر سوال بردید,شاید در جریان نباشید,ولی باید بگویم که فقهای شورای نگهبان ۶سال است که روی این مسیله کار میکنند,وبا مشکلاتی که بر این کار گرفتند,مسیولین بازاریابی شبکه ایی ایران بر این شدند که مشکلات رو رفع کنند,وبعد از تغیرات در نوع درامد زایی شرکتها تمامی شبهات برطرف شده,یعنی الان شما به صورت واضح تلاش مستمر فقهای شورای نگهبان رو تو این ۶سال نادیده گرفتید,و علم اونها رو زیر سوال بردید

سلام علیکم،

با احترام لازم به تذکر است بررسی های مفصل در این زمینه انجام شده و با تعداد زیادی از فعالان در این زمینه صحبت شده است و جمع بندی آن به صورت مفصل در درس خارج فقه بیان شده است و تذکرات لازم هم برای شورای نگهبان ارسال شده است تا مجددا برررسی نمایند.

پیمان ظهرابی

1395/11/06

مرسی واقعا من خودم نتورک کار کردم همش دروغو کلاه برداریه

بهزاد رضایی

1395/11/05

سلام عرض میکنم خدمت آیت الله مکارم شیرازی بخداوندی خدا قسم میخورم تمام حرف هایتان در مورد بازاریابی را از نزدیک لمس کردم چند تا رفیق باهوش و معدل بالا در دانشگاه داشتم که الان تمامی آن ها درس و تحصیل را رها کرده ودنبال خرید جنس از این شرکت ها و فروش و مصرف آن ها هستند و همچنین دنبال دیگر جوان های دانشگاه هستند تا آن هارا نیز به این شرکت ها دعوت کرده و جز زیر مجموعه های خود قرار دهند.بازاریابان در سرویس اکثر دانشگاها به جای بحث های علمی یا حتی دوستانه در مورد این شرکت ها حرف میزنن و سعی در شستشوی مغزی دیگر دانشجوها هستند مثلا به خود من رفیق بازاریابم میگفت در آینده شماهایی که درس میخوانید کارمند شرکت من خواهید بود.امیدوارم هرچه زودتر این شرکت ها تعطیل شوند..یا علی
*متن
*کد امنیتی http://makarem.ir
تعداد بازدیدکنندگان : 148589