ب) انجام تمام کارهایى که بر جُنُب حرام است
فهرست موضوعات
جستجو 

مسأله ـ پنج کار بر جنب حرام است :
اوّل : تماسّ با خطّ قرآن، یا اسم خداوند و پیامبران (ع) و امامان معصوم(ع) و حضرت زهراء(س) بنابر احتیاط واجب بر حائض حرام است؛ ولى ترجمه قرآن به زبانهاى دیگر این حکم را ندارد.
دوم : رفتن به مسجدالحرام و مسجد پیامبر(ص) (مسجد النبىّ)، هر چند از یک در داخل و از در دیگر خارج شود.
سوم : توقّف در مساجد دیگر؛ امّا اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود، یا براى برداشتن چیزى برود، مانعى ندارد. و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان(ع) نیز توقّف نکند.

چهارم : داخل شدن در مسجد براى گذاشتن چیزى در آن.
پنجم : خواندن یکى از آیات سجده؛ ولى خواندن غیر آیه سجده، از سوره سجده، مانعى ندارد.(1)  
 
سؤال ـ آیا زن حائض مى‌تواند به رواقهاى اطراف ضریح مطهّر امام رضا(ع) داخل شود، هرچند قبر مطهّر را ببیند و به ضریح نزدیک باشد؟
جواب : مانعى ندارد، ولى وارد حرم نشود.
سؤال ـ پس از مدّتها به قصد زیارت حضرت معصومه(س)  به شهر مقدّس قم سفر کردم؛ ولى متأسّفانه در اثناء راه عادت شدم. آیا با این وضعیّت مى‌توانم به حرم مطهّر آن حضرت مشرّف شوم؟ به طور کلّى تشّرف به حرم امامزادگان در این حالت چه حکمى دارد؟
جواب : تشرّف به حرم امامزادگان اشکالى ندارد، ولى بهتر آن است که تنها به رواقها اکتفا کنند و وارد محوطه اصلى، که ضریح در آن است، نشوند. البتّه قسمتهائى که به عنوان مسجد معروف است از این حکم مستثنى است.
سؤال ـ بطور کلّى ورود به چه قسمتهایى از حرم مطهّر معصومین «سلام الله علیهم اجمعین»براى جنب و حائض حرام است؟ آیا حتّى وارد شدن به رواقها، حیاتها و سایر مکانهاى وابسته به حرم حرام است، یا محدوده ممنوعه قسمت خاصّى از حرم است؟ جواب : محدوده ممنوعه فقط قسمتى است که ضریح در آن است، و اطراف آن.
سؤال ـ آیا حضور زنان حائض و جُنب در حسینیّه‌ها به هنگام عزادارى، و رفتن به گلزار شهداء و قرائت فاتحه بر مزار پاک آن عزیزان سفر کرده، و شرکت در جلسات قرآن جایز است؟
جواب : اشکالى ندارد؛ ولى آیات سجده را نخوانند.
سؤال ـ با توجّه به این که دعاى شریف کمیل، مشتمل بر آیه‌اى از سوره سجده
است،(2)  آیا قرائت این دعا براى زنان حائض جایز است؟
 
جواب : اشکالى ندارد؛ زیرا تنها قرائت آیه سجده براى چنین افرادى جایز نیست، هر چند بهتر آن است که کلّ سوره، و از جمله همان آیه موجود در دعاى کمیل، را در آن حالت نخوانند.
سؤال ـ شوهرم در سالگرد عقد ازدواجمان پلاک طلائى، که مزیّن به لفظ جلاله «اللّه» بود، به من هدیه کرد. پلاک فوق را به گردن آویخته‌ام، آیا استفاده از آن در ایّام عادت ماهیانه جایز است؟
جواب : در صورتى که با پوست بدن تماسّ نداشته باشد اشکالى ندارد.
سؤال ـ نام شوهر من محمّد است، آیا دست زدن به نام او، که همنام پیامبر بزرگوار اسلام(ص) است، در هنگام عادت ماهیانه جایز است؟ حکم سایر نامهایى که از اسامى مبارک پیامبران و معصومان(ع) گرفته شده چه مى‌باشد؟
جواب : اشکالى ندارد؛ مگر این که نام «اللّه» مثل «عبداللّه» و امثال آن در آن باشد.
سؤال ـ خانمهاى محلّه ما جلسه هفتگى دارند، یکى از برنامه‌هاى این جلسه، قرائت زیارت با شکوه عاشوراست. این زیارت را بر روى کارت کوچکى چاپ کرده، و لایه بسیار نازکى از پلاستیک بر روى آن کشیده‌اند، آیا براى زنان حائض جایز است که به این نوع کارتها دست بزنند؟ آیا در این حالت مى‌توانند سجده آخر زیارت را بجا آورند؟
جواب : دست زدن به این کارتها اشکالى ندارد، و بجا آوردن سجده آخر هم خوب است.
سؤال ـ با توجّه به این که شرکت در انتخابات، در مراحل مختلف، از اهمیّت خاصّى برخوردار است و از سوى دیگر، صندوقهاى اخذ رأى معمولا در مساجد مستقرّ است، آیا رفتن زنان حائض به مسجد جهت عمل کردن به این وظیفه مهمّ سیاسى عبادى جائز است؟
جواب : باید به مناطقى بروند که صندوق در غیر مسجد باشد.

سؤال ـ آیا گوش دادن به آیات سجده واجب، همانند تلاوت آنها، براى شخص حائض حرام است؟ و اگر گوش کند، آیا سجده بر او نیز لازم است؟
جواب : گوش دادن جایز است، و اگر آیه سجده را بشنود باید در همان حال سجده کند.
 


(1) . سوره هایى که سجده واجب دارد به شرح زیر است :الف) سوره الم سجده (سوره سى و دوم). ب) سوره حم سجده (سوره چهل و یکم).ج) سوره والنّجم (سوره پنجاه و سوم). د) سوره اقرأ (سوره نود و ششم).
(2) . منظور جمله «اَفَمَنْ کانَ مُؤْمِنآ کَمَنْ کانَ فاسِقآ لایَسْتوُون» است، که آیه هیجدهم سوره الم سجده مى‌باشد.

 

12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma
آبی
سبز تیره
سبز روشن
قهوه ای