وظیفه «نفساء» پس از قطع خون
فهرست موضوعات
جستجو 


مسأله ـ هر گاه زن ظاهرآ از خون نفاس پاک شود و احتمال دهد که در باطن خون وجود دارد، باید با کمى پنبه خود را امتحان کند، اگر پاک بود غسل کند و عبادتهاى خود را انجام دهد.

سؤال ـ خانمى علامت پاکى از خون را در حیض و نفاس، گذشتن 24 ساعت از آخرین لکّه‌اى که دیده قرار مى‌داده، و تنها در این صورت غسل نموده، و سپس به وظائفش عمل مى‌کرده، آیا این کار صحیح است؟
جواب : گذشتن 24 ساعت لازم نیست، بلافاصله پس از قطع خون غسل مى‌کند و وظائف خود را انجام مى‌دهد.
مسأله ـ هنگامى که زن از خون نفاس پاک شد باید غسل کند و عبادتهاى خود را انجام دهد، و هر گاه قبل از گذشتن ده روز از ولادت، دوباره خون ببیند چنانچه روزهایى که خون دیده روى هم رفته ده روز یا کمتر از ده روز است، تمام آن نفاس مى‌باشد، و روزهایى که در وسط پاک بوده عباداتش صحیح است.
 
خونى که زن پس از ایّام نفاس مى‌بیند
مسأله ـ هر گاه خون نفاس از ده روز بگذرد، چنانچه در حیض عادت عددیّه دارد به اندازه آن نفاس است و بقیّه استحاضه، و اگر عادت ندارد تا ده روز نفاس و بقیّه استحاضه است.
مسأله ـ زنى که عادت او در حیض کمتر از ده روز است، اگر بیشتر از روزهاى عادتش خون نفاس ببیند، باید به اندازه روزهاى عادت خود نفاس قرار دهد و بعد از آن، تا روز دهم بنابر احتیاط واجب عبادت را ترک کند، اگر خون از ده روز گذشت فقط به اندازه روزهاى عادتش نفاس است و بقیّه استحاضه، و عباداتى را که در این چند روز ترک کرده، باید قضا کند.
مسأله ـ بسیارى از زنان بعد از وضع حمل یک ماه یا بیشتر خون مى‌بینند، چنین زنانى اگر در حیض عادت دارند باید به تعداد روزهاى عادتشان «نفاس» قرار دهند، و بعد از آن تا ده روز حکم استحاضه دارد، بعد از گذشتن ده روز اگر همزمان با ایّام عادتشان باشد باید مطابق احکام حائض عمل کنند (خواه نشانه‌هاى خون حیض را داشته باشد، یا نه) و اگر همزمان با ایّام عادتشان نباشد حکم استحاضه دارد، مگر این که خون داراى
نشانه‌هاى حیض باشد.
مسأله ـ زنانى که تا یک ماه یا بیشتر بعد از وضع حمل خون مى‌بینند، اگر عادت ماهیانه ندارند ده روز اوّل نفاس است و ده روز دوم استحاضه و بعد از آن اگر نشانه‌هاى حیض را داشته باشد، حیض و گرنه آن هم استحاضه است.
 

 

12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma
آبی
سبز تیره
سبز روشن
قهوه ای