وظیفه مستحاضه قلیله
فهرست موضوعات
جستجو 

مسأله ـ زن باید در استحاضه قلیله :
1ـ براى هر نماز بنابر احتیاط واجب یک وضو بگیرد (مثلا براى نماز ظهر یک وضو، و براى عصر وضوى دیگر).
2ـ واجب است از سرایت خون به سایر اعضا جلوگیرى کند، امّا عوض کردن نوار بهداشتى و مانند آن واجب نیست؛ هر چند احتیاط است.
سؤال ـ فرموده‌اید که مستحاضه قلیله براى هر نماز یک وضو بگیرد، حال اگر بعد از نماز ظهر هیچ خونى نبیند و بخواهد نماز عصر را بخواند، باز هم باید وضو بگیرد؟
جواب : در این صورت وضو گرفتن لازم نیست.
سؤال ـ اگر مستحاضه قلیله نماز عصر خود را بخواند و تا نماز مغرب خون نبیند، آیا مى‌تواند با وضوى نماز عصر نماز مغربش را بخواند؟
جواب : آرى مى‌تواند با همان وضو، نماز مغرب و عشا را بخواند.
مسأله ـ در استحاضه «قلیله» اگر قبل از اذان صبح براى نماز شب وضو بگیرد و نماز شب را بخواند، احتیاط واجب آن است که بعد از داخل شدن وقت نماز صبح، دو مرتبه وضو بگیرد.
مسأله ـ هر گاه زن مستحاضه قلیله، نماز ظهر و عصر، یا مغرب و عشا را از هم جدا بخواند باید براى هر کدام یک وضو بگیرد و همچنین براى نمازهاى مستحبّى؛ ولى براى مجموع نماز شب یک وضو یا غسل کافى است، و براى خواندن نماز احتیاط و سجده فراموش شده و تشهّد فراموش شده و سجده سهو، که بلافاصله بعد از نماز بجا مى‌آورد، غسل و وضو لازم نیست.
سؤال ـ اگر مستحاضه قلیله بخواهد کارى انجام دهد که شرط آن طهارت است؛ مانند رساندن جایى از بدن به خطّ قرآن، یا طواف واجب خانه خدا و مانند آن، آیا یک وضو کافى است، یا وظیفه دیگرى دارد؟ و اگر بخواهد یکى از این کارها را تکرار کند، لازم است وضو هم تکرار شود؟

جواب : براى انجام طواف باید وضو بگیرد، و همچنین تکرار آن وضو دارد؛ ولى براى نافله‌هاى نمازهاى واجب وضوى اضافى لازم نیست، و همچنین براى نماز شب که پشت سر هم بجا مى‌آورد یک وضو کافى است.
سؤال ـ آیا مستحاضه قلیله پس از پاک شدن از خون باید غسل کند؟
جواب : غسل بر او واجب نیست.
سؤال ـ آمیزش، طلاق، رفتن به مسجد الحرام و حرم ائمّه(ع) و عبور از سایر مساجد براى مستحاضه قلیله چه حکمى دارد؟
جواب : اشکالى ندارد.
 

 

12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma
آبی
سبز تیره
سبز روشن
قهوه ای