مسائل متفرّقه شیر دادن
فهرست موضوعات
جستجو 

مسأله ـ خوب است زنها هر بچّه‌اى را شیر ندهند، زیرا ممکن است فراموش کنند به چه کسانى شیر داده‌اند و بعدآ دو نفر محرم با یکدیگر ازدواج کنند، مخصوصآ در این
ایّام، که با وجود امکان استفاده از شیر خشک و امثال آن، کمتر ضرورتى براى شیر دادن به بچّه‌هاى دیگران وجود دارد.
مسأله ـ کسانى که به واسطه شیر خوردن با یکدیگر خویشاوند مى‌شوند مستحبّ است یکدیگر را احترام کنند، ولى حقوق خویشاوندى ندارند، و از یکدیگر ارث نمى‌برند.
مسأله ـ مستحبّ است، در صورت امکان، بچّه را دو سال تمام شیر بدهند؛ ولى بیش از دو سال حرام نمى‌باشد.
مسأله ـ زن مى‌تواند بدون اجازه شوهر هر بچّه‌اى را شیر دهد، به شرط آن که حقّ شوهر از بین نرود؛ ولى جایز نیست بچّه‌اى را شیر دهد که به واسطه شیر دادن آن بچّه، نسبت به شوهر خود حرام شود.
مسأله ـ هر گاه مردى بخواهد زن برادرش به او محرم شود مى‌تواند دختر شیر خوارى را با اجازه ولىّ او به عقد موقّت خود درآورد، و در همان حال زن برادرش آن دختر را شیر کامل دهد، و بنابر احتیاط واجب باید مدّت عقد موقّت بقدرى باشد که دختر به حدّ قابلیّت بهره‌گیرى جنسى برسد، و چنین عقدى موافق مصلحت دختر نیز باشد.
مسأله ـ شیر دادنى که سبب محرم شدن است، با دو چیز ثابت مى‌شود :
اوّل : خبر دادن عدّه‌اى که انسان از گفته آنها یقین پیدا کند.
دوم : شهادت دو مرد عادل، یا چهار زن عادل، بلکه احتیاط واجب آن است که به شهادت یک مرد با یک زن هم اکتفا کند؛ ولى شاهدها باید شرایط شیر دادن را هم بگویند، مثلا بگویند: «ما دیده‌ایم که فلان بچّه پانزده بار از پستان فلان زن شیر کامل ـ طبق شرایطى که در مسأله 780 گفته شد ـ خورده است». و اگر بدانیم همه آنها شرایط را مى‌دانند و در آن توافق دارند، شرح دادن آن لازم نیست.
مسأله ـ هر گاه ندانند کودک به مقدارى که سبب محرم شدن است شیر خورده، یا نه؟ محرم بودن ثابت نمى‌شود، و باید یقین حاصل شود.
سؤال ـ زن و شوهرى به مسافرت رفته، و فرزند شیرخوار خود را به مادر آن زن سپرده‌اند. و او از شیر خود یک ماه تمام به آن بچّه شیر داده است. با توجّه به این که تمام
شرایط نشر حرمت حاصل شده، طبق فتاواى موجود، دامادش بر دخترش نامحرم است، و باید از یکدیگر جدا شوند. لطفآ بفرمایید :
اوّلا) اگر مادر زن به طور کلّى نسبت به این حکم جاهل بوده، چه صورتى دارد؟
ثانیآ) در فرض ایجاد حرمت، اگر دختر با شوهرش همبستر شود و فرزندى منعقد گردد، چه حکمى دارد؟
جواب : طبق فتواى اخیر ما این زن به شوهرش حرام نمى‌شود؛ هر چند خالى از کراهت نیست.
سؤال ـ اگر زن و شوهرى، کودکى را که سنّ او کمتر از دو سال است به فرزند خواندگى بپذیرند، و زن با کمک و مشارکت شوهر، و با استفاده از روش خاصّى، پستان خود را شیردار سازد، و کودک را با چنین شیرى بطور مستقیم (از پستان) در حدّ نصاب تعیین شده (15 مرتبه کامل، یا به دفعات در طىّ یک شبانه‌روز به صورت تغذیه انحصارى) شیر دهد، لطفآ بفرمایید :
1ـ آیا به این طریق رابطه خویشاوندى رضاعى میان کودک و زوجین مورد اشاره محقّق مى‌گردد؟
2ـ در صورتى که پاسخ سؤال اوّل منفى باشد، آیا رابطه مادر و فرزند رضاعى به صورت انحصارى میان مرضعه و مرتضع برقرار مى‌شود؟
جواب : حکم رضاع در این مورد جارى نیست، و این مسأله از مسائلى است که در میان فقها کاملا مشهور است، و مدارک معتبرى دارد که شیر بدون ولادت، تأثیرى در تحریم ندارد.
سؤال ـ شخصى از خانمى، طبق شرایطى که در رساله‌هاى عملیّه بیان شده، شیرخورده است. این زن پس از فوت همسرش، شوهر دیگرى انتخاب نموده، و از هر دو شوهر داراى فرزندانى است. لطفآ دراین مورد به دو سؤال زیر پاسخ فرمایید :
الف) آیا فرزندانى که این خانم از هر دو شوهر دارد بر آن شخص محرم هستند؟
جواب : آرى محرمند.

ب) آیا فرزندانى که از شوهر دوّم دارد، مى‌توانند با فرزندان این شخص که از خانم مذکور شیر خورده، ازدواج نمایند؟
جواب : نمى‌توانند ازدواج کنند.
سؤال ـ دختر بچه شیرخوارى، شیر خاله خود را مى‌نوشد ؛ ولى نه به اندازه‌اى که باعث حرمت شود. آیا پسر این خاله مى‌تواند با آن دختر ازدواج کند؟
جواب : اگر به اندازه‌اى که باعث تحریم مى‌شود، نخورده است، ازدواج آنان مانعى ندارد.

 
    

12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma
آبی
سبز تیره
سبز روشن
قهوه ای