دشمنان دائمى
فهرست موضوعات
جستجو 


در آیه قبل، سخن از پیمان شکنى بنى اسرائیل در میان بود، و در این آیه قرآن به پیمان شکنى نصارى اشاره کرده، مى فرماید: «جمعى از کسانى که ادعاى نصرانیت مى کنند، با این که از آنها پیمان وفادارى گرفته بودیم، دست به پیمان شکنى زدند و قسمتى از دستوراتى را که به آنها داده شده بود به دست فراموشى سپردند» (وَ مِنَ الَّذینَ قالُوا إِنّا نَصارى أَخَذْنا میثاقَهُمْ فَنَسُوا حَظّاً مِمّا ذُکِّرُوا بِهِ).
آرى، آنها نیز با خدا پیمان بسته بودند که از حقیقت توحید منحرف نشوند، دستورات الهى را به دست فراموشى نسپارند و نشانه هاى آخرین پیامبر را کتمان نکنند، ولى آنها نیز به همان سرنوشت یهود گرفتار شدند، با این تفاوت که قرآن در مورد یهود مى گوید: تنها عده کمى از آنان پاک و حق شناس بودند، ولى درباره نصارى مى گوید: جمعى از آنان منحرف شدند، از این تعبیر معلوم مى شود: منحرفان یهود بیشتر از منحرفان نصارى بوده اند.
تاریخ «اناجیل» کنونى مى گوید: تمام آنها سالیان دراز، بعد از مسیح(علیه السلام) و به دست بعضى از مسیحیان نگاشته شده است و به همین دلیل، داراى تناقض هاى آشکارى است و این نشان مى دهد که آنها قسمت هاى قابل ملاحظه اى از آیات «انجیل» را به کلّى فراموش کرده بودند، وجود خرافات آشکار در «اناجیل» کنونى مانند: داستان شراب سازى مسیح(علیه السلام)(1) که بر خلاف حکم عقل و حتى پاره اى از آیات تورات و انجیل کنونى است و داستان «مریم مَجْدَلِیّه»(2) و امثال آن نیز روشنگر این واقعیت است.
ضمناً باید توجه داشت: «نصارى» جمع «نصرانى» است و در این که علت نامگذارى مسیحیان به این اسم چیست؟ احتمالات مختلفى داده اند:
نخست این که: به خاطر آن است که: عیسى(علیه السلام) در شهر «ناصره» در دوران کودکى پرورش یافت.
نیز احتمال داده اند: از «نصران» گرفته شده، که آن هم نام قریه اى است که «نصارى» به آن علاقه خاصى داشته اند.
و نیز ممکن است انتخاب این نام به خاطر آن باشد: هنگامى که مسیح(علیه السلام)ناصران و یارانى از مردم طلبید، آنها دعوت او را اجابت کردند همان طور که قرآن مى گوید:
«کَما قالَ عِیْسَى ابْنُ مَرْیَمَ لِلْحَوارِیِّیْنَ مَنْ أَنْصارِى اِلَى اللّهِ قالَ الْحَوارِیُّونَ نَحْنُ أَنْصارُ اللّهِ».(3)
و از آنجا که جمعى از آنها به گفته خود عمل نمى کردند و تنها مدعى یارى مسیح(علیه السلام) بودند، قرآن در آیه مورد بحث مى گوید: وَ مِنَ الَّذِیْنَ قالُوا اِنّا نَصارى: «از کسانى که ادعا مى کردند ما یاوران عیسى(علیه السلام) هستیم» ولى در این ادعا، صادق نبودند.
قرآن پس از آن، نتیجه اعمال مسیحیان را چنین شرح مى دهد که: «به جرم اعمالشان تا دامنه قیامت در میان آنها عداوت و دشمنى افکندیم» (فَأَغْرَیْنا بَیْنَهُمُ الْعَداوَةَ وَ الْبَغْضاءَ إِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ).
و مجازات دیگر آنها که در آخرین جمله آیه به آن اشاره شده این است که: «در آینده خداوند نتائج اعمال آنها را به آنها خبر خواهد داد و عملاً با چشم خود خواهند دید» (وَ سَوْفَ یُنَبِّئُهُمُ اللّهُ بِما کانُوا یَصْنَعُونَ).
از این آیه نیز بر مى آید که پیمان شکنى دو پیامد سوء دارد: یکى ایجاد کینه در دل و دیگرى بغض و تنفر، و سرانجام به نتیجه اعمالشان اشاره کرده که در آینده به آنها گفته خواهد شد.
 

* * *

 


1 ـ «انجیل یوحنا»، باب 2، جمله هاى 2 تا 12.
2 ـ «انجیل لوقا»، باب 7، جمله هاى 36 تا 47.
3 ـ صف، آیه 14.
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma
آبی
سبز تیره
سبز روشن
قهوه ای