مقدّمه

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
خاطراتى از استاد

گویى در پى الگو بودن، جزء فطرت انسان و حتّى حیوانات است. هر انسانى، هر طرز تفکّر و اندیشه اى که داشته باشد، تابع هر دین و مکتبى که باشد، در هر نقطه جغرافیایى که زندگى کند و هر نوع جهان بینى که داشته باشد، بالاخره در مسیر زندگى خود الگو و اسوه اى خواهد داشت.
به همین دلیل، خداوند متعال در بعضى از آیات قرآن از الگو سخن گفته و افرادى را به عنوان الگو معرّفى نموده است. بهترین الگویى که خدا در قرآن سفارش کرده، انسان کامل، پیامبر خاتم، حضرت محمد(صلى الله علیه وآله)است. مى فرماید: «(لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِى رَسُولِ اللهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ); به یقین براى شما در زندگى رسول خدا(صلى الله علیه وآله)سرمشق نیکویى بود».(1)
البتّه روشن است که این آیه شریفه، پیامبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) را به عنوان بهترین سرمشق معرّفى کرده، وگرنه ائمّه اطهار و حضرات معصومین(علیهم السلام)، بزرگان و اولیاى دین، علما و دانشمندان بزرگ و باتقوا نیز الگوهاى مناسبى هستند.
اکنون که در عصر غیبت به سر مى بریم و از ارتباط مستقیم همگانى با حضرت ولى عصر(عج) محروم هستیم، باید معارف دینى را از گفتار و سیره جانشینان عام آن حضرت یعنى علما و فقها بگیریم، زیرا آن بزرگواران الگوهاى مناسبى براى ما هستند.
به همین دلیل تصمیم گرفتم خاطراتم و قسمت هایى از سیره مرجع عالى قدر جهان تشیّع، حضرت آیت الله العظمى مکارم شیرازى (مدّظلّه) را که توفیق درک محضرشان را همواره در ساعاتى از روز داشته ام یادداشت کنم تا مشعلى باشد فرا راه عاشقان اسلام و مرجعیّت و تشنگان حقیقت.


(1). سوره احزاب، آیه 21; در دو آیه دیگر نیز سخن از اسوه به میان آمده است، که در یکى حضرت ابراهیم(علیه السلام) و در دیگرى پیروان ایشان، به عنوان الگو معرّفى شده اند. شرح این مطلب را که در آیات 4 و 6 سوره ممتحنه آمده، در تفسیر نمونه، ج 24، ص 17 به بعد، مطالعه فرمایید.
 
 
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma