در روایاتى که از پیامبر(ص) در کتب شیعه و سنی آمده است، خاندان او یعنى امامان اهل بیت(ع) و حاملان مکتب اسلام به عنوان«کشتى نجات» معرفى شده اند. این کشتى، یک مکتب انسان ساز و حیات بخش است، که در برابر امواج طوفان افکار انحرافى مقاومت مى کند و پیروانش را به ساحل نجات مى رساند.
رهائى از هیچ طوفانى، بدون کشتى نجات ممکن نیست، لزومى ندارد این کشتى حتماً از چوب و آهن باشد، بلکه، بسا این کشتى نجات، یک مکتب کارساز حیات بخش مثبت باشد، که در برابر امواج طوفان هاى افکار انحرافى مقاومت مى کند، و پیروانش را به ساحل نجات مى رساند.
روى همین جهت، در روایاتى که از پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) در کتب «شیعه» و «اهل تسنن» آمده است، خاندان او یعنى امامان اهل بیت(علیهم السلام) و حاملان مکتب اسلام به عنوان «کشتى نجات» معرفى شده اند. (1)
«حنش بن مغیره» مى گوید: من به همراه «ابوذر» کنار خانه کعبه آمدم، او دست در حلقه در خانه کرد و صدا زد: منم «ابوذر غفارى»، هر کس مرا نمى شناسد بشناسد.
من همان «جُندب» هستم (نام اصلى ابوذر، جندب بود) من یار پیامبرم، با گوش خود شنیدم که مى فرمود: «مَثَلُ أَهْلِ بَیْتِی مَثَلُ سَفِینَةِ نُوح مَنْ رَکِبَها نَجا»؛ (مثل اهل بیت من، مثل کشتى نوح است که هر کس به آن پناه برد نجات مى یابد). (2)
در بعضى دیگر، از طرق حدیث، جمله: «فَمَنْ تَخَلَّفَ عَنْها غَرِقَ»؛ (و هر کس از آن تخلف کند غرق مى شود)، (3) ـ یا ـ «مَنْ تَخَلَّفَ عَنْها هَلَک»؛ (هر کس از آن تخلف کند هلاک مى شود)، (4) اضافه شده است.
این حدیث پیامبر(صلى الله علیه وآله)، با صراحت مى گوید: به هنگامى که طوفان هاى فکرى و عقیدتى و اجتماعى در «جامعه اسلامى» رخ مى دهد، تنها راه نجات، پناه بردن به این مکتب است، و ما این مسأله را به خوبى در انقلاب شکوهمند ملت ایران آزمودیم، که پیروان مکتب هاى غیر اسلامى در برابر طاغوت، شکست خوردند، جز آن گروهى که، به مکتب اسلام و اهل بیت(علیهم السلام) و برنامه هاى انقلابى آنها پناه بردند. (5)
(1). «بحار الانوار»، جلد 23، صفحه 144، حديث 100 و جلد 36، صفحه 254، حديث 70.