شهادت علامه ی شهید مطهری مانند حیاتش مبدأ آثار می باشد.
امیر مؤمنان علیه السلام درباره ی علماء بزرگ می فرماید: (أَعْيَانُهُمْ مَفْقُودَةٌ وَ أَمْثَالُهُمْ فِي الْقُلُوبِ مَوْجُودَةٌ) یعنی هرچند جسمشان در میان ما نیست ولی برکاتشان در دل های ما وجود دارد.
ایشان اثر عمیقی در نسل جوان، دانشگاه و در انقلاب داشت و با سخنرانی ها و کتاب هایشان این اثر را منعکس کرد.
اَللّـٰهُمَّ اجْعَلْ صِیٰامى فیهِ بِالشُّکْرِ وَالْقَبُولِ، عَلىٰ مٰا تَرْضٰاهُ وَیَرْضٰاهُ الرَّسُولُ،
خدایا در این ماه روزه ام را مورد سپاس و پذیرش و مطابق آنچه تو و پیامبرت را خشنود مى سازد قرار ده
مُحْکَمَةً فُرُوعُهُ بِالْأُصُولِ، بِحَقِّ سَیِّدِنٰا مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّٰاهِرینَ، وَالْحَمْدُ لِلهِ رَبِّ الْعٰالَمیـنَ.
در حالى که احکام آن با اصول (شرع) محکم شده، به حقّ آقاى ما محمّد و خاندان پاکش و حمد و سپاس از آن خداوندى است که پروردگار جهانیان است.
شب قدر، شبى است که مقدّرات یک سال انسان ها بر اساس لیاقت ها و شایستگی هاى آنان تعیین می گردد که تعیین مقدرات منوط به اخلاق و اعمال انسان است.
امروزه به دلیل سبک زندگی کم تحرک و ماشینی شدن آن، سلامت جسم بیشتر از همیشه در خطر اضافه وزن و چاقی و بیماری هایی هم چون دیابت قرار دارد. برای رهایی از این خطرات باید تمام افراد جامعه را به ورزش همگانی توصیه کرد.
امام مجتبی علیه السلام گاهى مبالغ قابل توجهى پول را، یكجا به مستمندان می بخشید.
عرب فقیرى خدمت امام حسن مجتبى علیه السلام رسید، امام علیه السلام صندوق دار خود را فرا خواند و فرمود: چقدر پول داریم؟ عرض کرد: دوازده هزار درهم. آن حضرت دوازده هزار درهم را به آن فرد نیازمند بخشید.
برای تحصیل حضور قلب رعایت امور زیر لازم است: 1-معرفت به خداوند بزرگ که مانع توجه به مسائل کم اهمیّت دنیوی می گردد. 2- تمرکز حواس و عدم توجّه به مسائل و کارهای پراکنده. 3- انتخاب محلّ مناسب. 4- دوری از گناه. 5- شناخت فلسفه و معنی نماز.
مردم دچار مشکلات و گرفتاری اقتصادی فراوانی هستند؛ دولتمردان به فکر معیشت مردم باشند؛ رفع مشکلات مردم «احسن الحال» حقیقی است.
شبهه ی خشونت و برخورد تند امام عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف با مخالفان و اجبار و اکراه در پذیرش حکومت مهدوی در اذهان برخی مخاطبان ناآشنا به فرهنگ تشیع نفوذ کرده است در حالی که قیام آن حضرت به تمام معنا فرهنگی است.
امام سجاد علیه السلام عرض کرد: پروردگارا؛ مرا توفیق ده تا بهترین مسیر را برگزینم.
از آیات و روایات استفاده می شود که بهترین مسیر مسیر حق است.
پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم در این زمینه فرمود: حق را بپذیر.
راه و روش امام سجاد علیه السلام نیز مؤید این مسأله است که سخن حق را بدون توجه به گوینده آن، باید پذیرفت.
حضرت زهرا سلام الله علیها در خطبه فدکیه در معرفی شیوه های مدیریت پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم می فرماید: آن حضرت در مقابل مطیعان و حتی گنهکاران مهربان بود و از خشونت پرهیز می کرد.
پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم از جنس مردم بود، لذا از صميم جان دلسوز مردم بود و به دنبال رفع مشکلات و هدايت مردم به دور از خشونت بود.
مدیر باید اینگونه باشد.
طبیعت دنیا غافل کننده است، اعتکاف یکی از اعمالی است که خداوند برای رهایی از این خواب غفلت قرار داده است انسان سه روز استغفار می نماید و گذشته ی خود را بررسی می کند و برای آینده ی خود تصمیم می گیرد و این امر مایه ی بیداری است.
مملکت با شعار اداره نمی شود!
امام علی علیه السلام به فرماندار بصره که در یک مهمانی اشرافی شرکت کرده بود فرمود: شما باید به زندگی من نگاه کنید و به هیچ وجه نباید در زندگی تشریفاتی بیفتید.
این پیام بزرگی برای دولتمردان است که آیا درست است که بعضی از مسئولان در رفاه باشند ولی این همه مردم محروم وجود داشته باشد؟
فاصله طبقاتی امنیت ما را متزلزل می کند. با شعار نمی توان مملکت را اداره کرد.
ارزش محبت به مردم از دیدگاه امام علی علیه السلام
حضرت على عليه السلام مى فرمايد: در ميان مردم چنان زندگى كن كه در زنده بودنت به تو اظهار محبّت كنند و اگر از دنيا رفتى بر تو اشک بريزند و براى تو طلب مغفرت كنند. بسیاری از مشکلات با محبت به مردم حل میشود، استحکام جامعه با مهربانی و محبت تحقق می یابد.
امام هادی علیه السلام می فرماید: الْغَضَبُ عَلَى مَنْ تَمْلِكُ لُؤْمٌ، یعنی غضب به خرج دادن در مورد کسی که زیردست توست زشت است.
حقیقت غضب همان برافروختگی نفس انسان و هیجان نفس است. تصمیماتی که انسان در حال غضب می گیرد گاه هرگز قابل جبران نیست.
افراد تندرویی در عصر امام باقر و امام صادق علیهما السلام بودند که با مخالفان رفتار تندی داشتند. امام باقر علیه السلام می فرماید: کسی طریق مسیر ولایت را می پیماید که بتواند هنگام غضب، خود را کنترل کند و الا این مسیر برای او نتیجه ای نخواهد داشت.
اگر صفات برجسته حضرت آمنه سلام الله علیها همچون تقوا، پرهیزکاری و نورانیت را بیان کنیم، می توانیم درباره هجمه های فرهنگی که امروزه در فضای مجازی به صورت گسترده وجود دارد و به دنبال تخریب شخصیت زن هستند، بایستیم و الگویی درست در پیش روی افراد جامعه، به ویژه زنان قرار دهیم.
عده ای معتقد بودند همه اصحاب پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم عادل هستند و هرکاری می کنند درست است؛ با این استنباط که آنان مجتهدند؛ اجتهادی که به آنان اجازه می داد هر جنایتی را انجام دهند، از شکستن بیعت گرفته تا اجتهاد دروغینی که جنگ جمل را به راه انداختند و 17 هزار تن کشته شدند.
فاطمه زهرا سلام الله علیها پس از رحلت رسول خدا صلّی الله علیه وآله وسلّم در مسجد در بالاترین سطح در برابر رفتارهای غیر اسلامی حاکمان ستمگر به روشنگری پرداخت و انصار را سرزنش کرد؛ بی شک سیره ی فاطمه زهرا سلام الله علیها، در مبارزه با فساد، الگو برای تمام انسانها است.
بیمه یک نوع قرارداد است که باید به آن عمل کرد؛ یکی از آسیب ها این است که شرکت های بیمه در پرداخت خسارت تأخیر می کنند.
اکنون بسیاری از پزشکان و غیرپزشکان از بیمه به دلیل تأخیر پرداخت شکایت دارند.
امیدوارم بیمه کنندگان و ادارات بیمه با دقت برنامه های خود را عمل کنند و به قراردادها وفادار باشند تا مردم اعتماد پیدا کنند.
وقتی می شنویم زینب سلام الله علیها در مقابل یزید در شام بیان می دارند: این برای من ننگ است که با تو سخن بگویم؛ این گونه با شجاعت سخن گفتن در حال اسارت، برای ما درس است که در هیچ شرایطی از اصول خود عقب ننشینیم و به ذلت تن ندهیم.
بسیج متعلق به گروه خاصی نیست؛ بسیج یک جمعیت فرهنگی است و باید از تمام منافع جامعه اعم از محیط زیست، فرهنگی، عمرانی و... پشتیبانی نماید.
اصل ورزش باید با نگاه به توسعه ورزش همگانی باشد؛ زیرا ورزش عمومی سبب ارتقای اخلاقی جامعه، افزایش بازده کاری و پیشگیری از بیماری هاست.
در این بین، ورزش برای بانوان به دلیل شرایط خاصی که دارند به مراتب مهمتر از مردان است.
در گذشته، پهلوانان پناه مردم و حامی محرومان و مظلومان بودند.
بی شک توسعه ی زیرساخت های ورزشی به نوبه ی خود یک امر کاملاً اخلاقی است.
پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم در حدیثی می فرمایند: ای مردم! شما همه فرزند آدم هستید.
گرامی ترین شما با تقواترین شماست.
رسول خدا صلّی الله علیه وآله وسلّم در این روایت یک وحدت جهانی را پیشنهاد میکند؛ این روایت به همهی ما این پیام را میدهد که همه باید با هم متحد باشیم مخصوصاً در این شرایط که دشمن آمادهی ضربهزدن است.
علی علیه السلام فضائلی دارد که در اسلام بینظیر است؛ از جمله آن فضیلت ها لیلة المبیت است؛
شبی که علی علیه السلام در بستر پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم خوابید تا دشمنانی که خانه پیامبر را محاصره بودند و انتظار طلوع صبح داشتند که پیامبر را قطعه قطعه کنند ناامید شوند.
اسناد معتبری از علمای شیعه و سنی این داستان را نقل کرده است؛ این افتخار مخصوص علی ابن ابی طالب علیه السلام است.
اربعين امام حسين علیه السلام همانند گنج بوده كه هرساله مقداری از آن كشف می شود.
چنين تجمعی در طول تاريخ سابقه ندارد و از نظر زمان و مكان منحصر به فرد است.
هرساله با تجمع عظيم اربعين خون تازه ای در رگ های شيعه جريان پيدا می كند و کیان شیعه تثبیت می شود؛ بايد قدر اين گنج را دانست.
در این پویش از مؤمنین دعوت می شود از فرصت چهل روزه عاشورا تا اربعین حسینی دعای عهد را بخوانند و با توجه به پاکی و صفای وجود کودکان خردسال آنها را با خود همراه نمایند تا خداوند نظر عنایتی بفرمایند.
مراحل اجرای طرح
امروزه مداحی نسبت به سابق گستردهتر شده است؛ به همین دلیل باید مراقبتهای ویژهای در این خصوص صورت گیرد.
متأسفانه برخی از سبکهای مداحی، سبُک و دور از شأن عزاداری امام حسین علیه السلام است؛ لذا پرهیز از اینگونه سبکها در راستای صیانت از سرمایه ی عظیم عاشورا ضروری است.
غدیر مهم ترین حادثه زمان پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم است؛ ولی مسائل سیاسی بعد از آن، واقعه غدیر را نادیده گرفت. البته تلاش علما سبب شد مجدداً حادثه غدیر در جایگاه خود قرار گیرد.
باید مراقب تحریف حدیث غدیر باشیم تا «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» را به گونهای دیگر تبیین نکنند و موضوع ولایت را در حد دوستی تنزل ندهند.