26ـ عدم تحريف قرآن

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
اعتقاد ما
27ـ قرآن و نیازهای مادّی و معنوی انسانها 25ـ قرآن برترين معجزه پيامبر اسلام (ص)

ما معتقدیم: قرآنى كه امروز در دست مسلمين جهان است همان است كه بر پيامبر اسلام (ص) نازل شد، نه چيزى از آن كاسته شده و نه چيزى بر آن افزوده گشته است! از همان روزهاى نخست گروه بزرگى از كاتبان وحى، آيات قرآن را پس از نزول مى ‏نوشتند، و مسلمانان موظف بودند شب و روز آن را بخوانند، و در نمازهاى پنجگانه خود آن را تكرار كنند، گروه عظيمى آيات قرآن را به خاطر مى ‏سپردند و حفظ مى‏ كردند، حافظان قرآن و قاريان، هميشه در جوامع اسلامى موقعيت و مقام ويژه‏اى داشته و دارند.
مجموع اين امور و جهات ديگر سبب شد كه كمترين تغيير و تحريفى در قرآن راه نيابد.
افزون بر اين، خداوند حفظ آن را تا پايان جهان تضمين كرده است و با وجود اين تضمين الهى، تغيير و تحريف آن غير ممكن است: «انا نحن نزلنا الذكر و انا له لحافظون؛ ما قرآن را نازل كرديم و بطور قطع از آن پاسدارى مى ‏كنيم‏». (1)
همه محققان و علماى بزرگ اسلام- اعم از شيعه و اهل سنت- در اين امر متفقند كه هيچ گونه دست تحريف به سوى قرآن دراز نشده است، تنها افراد اندكى از هر دو گروه قول به تحريف را به خاطر پاره‏اى از روايات دنبال كرده ‏اند، ولى آگاهان دو گروه، اين نظر را بطور قاطع رد مى‏ كنند، و روايات مزبور را «مجعول‏» دانسته و يا ناظر به ‏«تحريف معنوى‏» (يعنى تفسير نادرست‏براى آيات قرآن) يا اشتباه‏ «تفسير قرآن‏» به ‏«متن قرآن‏» مى‏ دانند- دقت كنيد.
كوته فكرانى كه اصرار دارند، اعتقاد به تحريف قرآن را كه مخالف صريح كلمات علماى معروف و بزرگ شيعه و اهل سنت است ‏به گروهى از شيعه يا غير شيعه نسبت دهند، ناآگاهانه به قرآن ضربه مى ‏زنند و به خاطر اعمال تعصبهاى ناروا، اعتبار اين كتاب بزرگ آسمانى را زير سؤال مى‏ برند و آب به آسياب دشمن مى ‏ريزند.
مطالعه سير تاريخى جمع آورى قرآن از عصر پيامبر (ص) و اهتمام فوق العاده، مسلمين به كتابت و حفظ و تلاوت و نگهدارى آن مخصوصا وجود گروه كاتبان وحى از روز نخست، اين حقيقت را براى همه روشن مى ‏سازد كه باز شدن دست تحريف به قرآن غير ممكن بوده است.
و نيز غير از اين قرآن معروف قرآن ديگرى وجود ندارد، دليل آن بسيار روشن است و راه تحقيق به روى همه باز است زيرا امروز قرآن در تمام خانه‏ هاى ما، و همه مساجد و عموم كتابخانه‏ هاى سراسر كشور ما وجود دارد، حتى قرآنهاى خطى كه قرنها پيش نوشته شده و در موزه‏هاى ما نگهدارى مى‏ شود، همه نشان مى‏ دهد كه عين قرآنهايى است كه در ساير كشورهاى اسلامى وجود دارد، و اگر در گذشته راه تحقيق براى اين مسائل وجود نداشت، امروز درهاى تحقيق به روى همه گشوده است و با مختصر تحقيقى، بى اساس بودن اين نسبتهاى ناروا آشكار مى‏گردد.
«فبشر عباد * الذين يستمعون القول فيتبعون احسنه؛ بندگان مرا بشارت ده-كه سخنان را مى ‏شنوند و از نيكوترين آن پيروى مى‏ كنند». (2)
در حوزه‏ هاى علميه ما امروز علوم قرآنى به صورت گسترده تدريس مى‏ شود، و يكى از مباحث مهمى كه در اين دروس مطرح است، بحث عدم تحريف و دگرگونى قرآن مى‏ باشد. (3)

1-سوره حجر، آيه 9.
2-سوره زمر، آيه 17 و 18.
3-ما در نوشته‏ هاى خود اعم از بحثهاى‏ «تفسير» و «اصول فقه‏»، بحثهاى گسترده‏اى در زمينه عدم تحريف داشته‏ ايم (به كتاب انوار الاصول و تفسير نمونه مراجعه شود) .
27ـ قرآن و نیازهای مادّی و معنوی انسانها 25ـ قرآن برترين معجزه پيامبر اسلام (ص)
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma