32ـ سنت، برخاسته از «كتاب الله‏» است

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
اعتقاد ما
33ـ سنت امامان اهل بيت (عليهم السلام) 31ـ خطرات تفسير به رأى

ما معتقديم: هيچ كس نمى‏ تواند «كفانا كتاب الله‏» بگويد و احاديث و سنت نبوى را كه در مورد تفسير و تبيين حقايق قرآن و فهم ناسخ و منسوخ و خاص و عام قرآن است‏ يا مربوط به تعليمات اسلام در اصول و فروع دين مى ‏باشد ناديده بگيرد. زيرا آيات قرآن مجيد، سنت پيغمبر اكرم (ص) و كلمات و افعال او را براى مسلمين حجت‏ شمرده، و آن را از منابع اصلى فهم اسلام و استنباط احكام قرار داده است: «و ما آتيكم الرسول فخذوه و ما نهاكم عنه فانتهوا؛ آنچه را رسول خدا (ص) براى شما آورده (و به شما دستور داده) بگيريد (و عمل كنيد) و آنچه را نهى كرده خود دارى نماييد». (1) .
«و ما كان لمؤمن و لا مؤمنة اذا قضى الله و رسوله امرا ان يكون لهم الخيرة من امرهم و من يعص الله و رسوله فقد ضل ضلالا مبينا؛ هيچ مرد و زن با ايمانى حق ندارد هنگامى كه خدا و پيامبرش امرى را لازم بدانند اختيارى (در برابر فرمان خدا) داشته باشند، و هر كس نافرمانى خدا و رسولش را كند گرفتار گمراهى آشكارى شده است‏». (2) .
آنها كه به سنت پيامبر (ص) بى اعتنا هستند در واقع قرآن را ناديده گرفته‏ اند، ولى بديهى است كه سنت پيامبر (ص) بايد از طرق معتبر ثابت گردد و هر سخنى را هر كس به آن بزرگوار نسبت دهد نمى ‏توان پذيرفت.
على (ع) در يكى از سخنانش مى‏ فرمايد: «و لقد كذب على رسول الله-صلى الله عليه و آله و سلم-حتى قام خطيبا فقال:من كذب على متعمدا فليتبوا مقعده من النار؛ در زمان حيات پيامبر (ص) دروغهايى به آن حضرت بستند تا آنجا كه برخاست و خطبه‏اى خواند و فرمود: هر كس عمدا دروغى به من ببندد بايد آماده قرار گرفتن در جايگاه خود در آتش باشد». (3)
شبيه همين معنى در صحيح بخارى نيز آمده است. (4)
1-سوره حشر، آيه 7.
2-سوره احزاب، آيه 36.
3-نهج البلاغه، خطبه 210.
4-صحيح بخارى، جلد 1، صفحه 38 (باب اسم من كذب على النبى (ص) ) .
33ـ سنت امامان اهل بيت (عليهم السلام) 31ـ خطرات تفسير به رأى
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma