92 ـ یزید بن ثُبَیط

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
عاشورا: ریشه ها، انگیزه ها، رویدادها، پیامدها
93 ـ عابس بن ابى شبیب شاکرى91 ـ عمرو بن جُنادة

وى از شیعیان شریف بصره و مورد احترام آنان بود. هنگامى که هنوز ابن زیاد در بصره بود و همه راهها را کنترل مى کرد، یزید بن ثبیط تصمیم گرفت تا به سوى امام حسین(علیه السلام) که در مکه حضور داشت رهسپار شود.

او صاحب ده پسر بود. تصمیمش را با آنان در میان نهاد و گفت: کدامتان حاضرید با من به مکه بیایید و جانتان را در راه امام(علیه السلام) نثار کنید؟ دو تن از فرزندانش عبدالله و عبیدالله اعلام آمادگى کردند.

آنگاه ابن ثبیط به خانه «ماریه» دختر «مُنقذِ عبدى» یکى از شیعیان با کمال بصره رفت. آنجا محل اجتماع و انس شیعیان بود، او در جمع شیعیان تصمیمش را اعلان نمود و از همه دعوت کرد تا به همراه او عازم مکه شوند. از آن جمع «عامر» و غلامش، «سیف بن مالک» و «ادهم بن امیه» با او همراه شدند و جمعاً هفت نفر راهى مکه شدند.(1)

ابن ثُبیط زمانى به مکه رسید که امام(علیه السلام) در اَبطح ـ یکى از محلات مکه ـ منزل داشت. او پس از مختصرى استراحت، به منزل امام(علیه السلام) رفت. از آن طرف چون امام(علیه السلام) خبر ورود ابن ثُبیط را شنید خود، به سوى خیمه گاه ابن ثبُیط راه افتاد. چون به خیمه اش رسید عرض کردند: ابن ثُبیط به قصد شما بیرون رفت. امام(علیه السلام) به انتظار ابن ثبیط همانجا ماند، ابن ثبیط وقتى که فهمید امام به خیمه گاه او رفت شتابان خود را رساند و چون امام(علیه السلام) را دید با صداى بلند این آیه را خواند: «(قُلْ بِفَضْلِ اللهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَلِکَ فَلْیَفْرَحُوا); بگو به فضل خدا و رحمتش، پس به آن خوشحال باشید».(2)

سپس عرض کرد: ألسّلام علیک یابن رسول الله. امام(علیه السلام) جوابش را داد و او نزد امام(علیه السلام)نشست و هدفش را از آمدن به حضور امام(علیه السلام) بیان داشت. امام در حقش دعا کرد و وى را به خیام خویش ملحق نمود. او از آنجا تا کربلا در محضر امام(علیه السلام) بود. در روز عاشورا عبدالله و عبیدالله فرزندانش در حمله اول به شهادت رسیدند و خودش در حملات بعدى در حال مبارزه به شهادت رسید.(3)


1 . ابصار العین، ص 110 و اعیان الشیعة، ج 10، ص 305 .
2 . یونس، آیه 57 .
3. ابصارالعین، ص 111 و تاریخ طبرى، ج 4، ص 263 .
 
93 ـ عابس بن ابى شبیب شاکرى91 ـ عمرو بن جُنادة
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma