افعال وضو

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
استفتائات جلد 3
مسحطریقه وضو گرفتن

سؤال 50ـ اگر یک دست جانبازى قطع شده، و به خاطر حسّاسیّت مقدارى از دست خود را باند پیچى کرده باشد، چگونه وضو بگیرد؟

جواب: با دست دیگر صورت را مى شوید، و یا صورت را زیر شیر آب مى گیرد، و آن قسمت که باند پیچى شده مانند جبیره دست روى آن مى کشد.

سؤال 51ـ فردى هستم که دو دستم قطع شده، و بجاى آن دست مصنوعى مى بندم، و به هنگام وضو در آوردن دستهاى مصنوعى برایم مشکل است. چه کنم؟

جواب: در صورتى که واقعاً در آوردن دست مصنوعى براى شما موجب عسر و حرج مى شود، شستن صورت زیر شیر آب و در صورت امکان مسح سر و پاها با دست مصنوعى از باقیمانده آب صورت کافى است.

سؤال 52ـ آیا براى جانبازى که دو دستش از آرنج قطع شده، شستن صورت لازم است؟

جواب: آرى لازم است. و چنانچه بتواند، با باقیمانده دست (و اگر میسّر نشد با دست مصنوعى) سر و پاها را با آب صورت مسح مى کشد.

سؤال 53ـ آیا شستن باقیمانده دستها براى جانبازى که دو دستش از آرنج قطع شده در وقت وضو لازم است؟

جواب: لازم نیست.

سؤال 54ـ جانبازى هستم که بر اثر انفجار مین دو دستم از کتف قطع شده است. تکلیف من براى وضو چیست؟

جواب: اگر مى توانید باید صورتتان را به قصد وضو زیر شیر آب بگیرید، و از کسى کمک بگیرید تا با آب صورت، سر و پاى شما را مسح کند. و اگر گرفتن کمک مشکل باشد، به همان شستن صورت قناعت کنید.

سؤال 55ـ وضو گرفتن براى افرادى که از کمر قطع نخاع مى باشند، ولى دستهایشان را مى توانند حرکت دهند، چگونه است؟

جواب: آن مقدار که مى توانند وضو بگیرند.

سؤال 56ـ نایب هنگام وضو دادن فرد قطع نخاع، که دستهایش بى حس است و حرکتى ندارد، از دستهاى خود کمک مى گیرد. آیا براى شستن صورت فرد قطع نخاع کافى است که نایب به اندازه فاصله انگشت شصت و انگشت وسط دست خود، صورت آن فرد را وضو دهد؟ یا باید مقدار بیشترى از صورت او را بشوید؟

جواب: احتیاط آن است که مقدار فاصله دست او را در نظر بگیرد.

سؤال 57ـ فردى نابینا هستم، گاهى از اوقات براى وضو در هنگام شستن دست یا صورت ناخود آگاه دوباره دستانم به زیر شیر آب مى رود، و خیس مى شود. آیا این کار هم یک بار شستن به حساب مى آید؟

جواب: این، شستن جداگانه اى محسوب نمى شود. قصد کنید همه به نیّت یک بار شستن باشد.

سؤال 58ـ دو دستم در جنگ تحمیلى از مچ قطع شده است. هنگام شستن پهناى صورت، که باید مقدار بین انگشت وسط و شصت شسته شود، وظیفه من چیست؟ چه مقدارى از صورت را باید بشویم؟

جواب: به همان مقدار که دیگران مى شویند، یا قبلا خودتان مى شسته اید، بشویید.

سؤال 59ـ جانبازى هستم که به دلیل قطع دو دست، مجبورم براى شستن صورت آن را زیر شیر آب بگیرم، و سپس صورت را دست مى کشم تا آب به آن برسد، آیا این مقدار کفایت مى کند؟

جواب: آرى کافى است.

سؤال 60ـ در هنگام وضو به علّت قطع دو دست، گاه از پایین به بالا شسته مى شود. آیا خللى بر وضو وارد مى شود؟ تکلیف نمازهاى قبلى چیست؟

جواب: با توجّه به این که آنچه از پایین به بالا شسته مى شود در نیّت شما نیست، و سپس آن را از بالا به پایین مى شویید، ضررى به وضوى شما نمى زند.

سؤال 61ـ برادر جانبازى است که در جنگ تحمیلى دستانش از آرنج قطع شده، و نمى تواند با باقیمانده دستها هر دو طرف صورت را بشوید. آیا مجاز است طرف چپ صورت را با بازوى دست چپ، و طرف راست صورت را با بازوى دست راست بشوید؟

جواب: شستن صورت به هر طریق جایز است.

مسحطریقه وضو گرفتن
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma