کیفیّت زیارت ائمّه بقیع و سایر امامان(علیهم السلام) از راه دور:

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
مفاتیح نوین
زیارت ابراهیم فرزند رسول خدا(صلى الله علیه وآله):زیارت سوم

در فضیلت زیارت این بزرگواران از دور نیز روایات بسیارى نقل شده است که از آن جمله است:

1ـ ابن ابى عمیر از امام صادق(علیه السلام) نقل مى کند: «إِذا بَعُدَتْ بِأَحَدِکُمْ الشُّقَّةُ وَ نَأَتْ بِهِ الدّارُ فَلْیَعْلِ أَعْلى مَنْزِل لَهُ، فَیُصَلِّىَ رَکْعَتَیْنِ، وَ لْیَؤُمَّ بِالسَّلامِ إِلى قُبُورِنا، فَإِنَّ ذلکَ یَصِلُ إِلَیْنا; کسى که توان زیارت از نزدیک را ندارد در جاى بلندى قرار گیرد و دو رکعت نماز بخواند سپس روى به سوى قبور ما کند و سلام دهد که به ما خواهد رسید».(1)

2ـ سلیمان بن عیسى از پدرش نقل مى کند: خدمت امام صادق(علیه السلام) عرض کردم: وقتى که توان زیارت تو را از نزدیک ندارم چگونه شما را زیارت کنم؟ فرمود: «اى عیسى! اگر توان آمدن نزد ما را ندارى روز جمعه غسل کن، یا وضو بگیر و زیر آسمان قرار گیر و دو رکعت نماز بخوان و به سوى من توجّه کن، پس هر کس در زمان حیاتم مرا زیارت کند گویا در زمان مماتم مرا زیارت کرده است و هر کس در زمان مماتم مرا زیارت کند، گویا در زمان حیات مرا زیارت کرده است»!(2)

یادآورى:

الف) همان گونه که مرحوم «علاّمه مجلسى»(3) در ذیل این روایت فرموده، از این روایت به دست مى آید که زیارت امام حىّ از دور، به همین صورتى که در روایت آمده، جایز است و این دلیلى است بر امکان زیارت حضرت حجّت(علیه السلام) در هر مکانى.

ب) گرچه از این دو روایت استفاده مى شود که سلام و زیارت آن بزرگواران از راه دور با هر عبارتى ممکن است، امّا اگر کسى بخواهد با زیارتى که از طرف معصومین(علیهم السلام) رسیده، آنان را زیارت کند رجوع کند به فصل زیارت رسول گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) از راه دور که در آن جا از «سیّد بن طاووس» زیارتى براى آن حضرت و سایر ائمّه(علیهم السلام) از دور نقل کردیم. (صفحه 229)

 


1 کامل الزیارات، باب 96، صفحه 286، حدیث 1 و تهذیب، جلد 6، صفحه 103، حدیث 1.
2. کامل الزیارات، باب 96، صفحه 287، حدیث 4.
3. بحارالانوار، جلد 98، صفحه 366 .
زیارت ابراهیم فرزند رسول خدا(صلى الله علیه وآله):زیارت سوم
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma