ارزش فوق العاده تعلیم و تعلّم احکام شرعى

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
استفتائات جلد 2
کتاب حاضرچه کسانى مقصّرند؟

براى روشن شدن ارزش این کار مهم و سرنوشت ساز (فراگیرى احکام و مسائل شرعى) و اجر و قرب فراوانى که براى بیان کننده این احکام نورانى و مسائل شرعى و شنونده آن وجود دارد، کافى است در روایتى که از وجود مقدّس حضرت صدّیقه کبرى، فاطمه زهرا(علیها السلام) به ما رسیده است، توجّه و دقّت لازم را بنماییم:

امام حسن عسکرى(علیه السلام) روایت فوق را چنین نقل مى فرماید: «زنى به خدمت صدّیقه کبرى، حضرت فاطمه زهرا(علیها السلام) مشرّف شد و عرض کرد: مادر ضعیف و ناتوانى دارم که در مورد نماز مشکلى برایش پیش آمده است، مرا خدمت شما فرستاده تا مشکل او را حل فرمایید و سؤالش را پاسخ دهید (سپس مسأله را مطرح کرد و در روایت، شرح مسأله نیامده است) حضرت فاطمه(علیها السلام) پاسخ سؤالش را بیان فرمود. آن زن سؤال دیگرى مطرح کرد، حضرت نیز پاسخ داد. براى بار سوّم سؤال کننده مسأله سوّمى مطرح نمود، حضرت صدّیقه(علیها السلام) نیز با صبر و حوصله پاسخ فرمود. این سؤالها و جوابها تا ده بار تکرار شد سپس زن سائل، که از تکرار سؤال خود شرمنده و خجل گشته بود، عرض کرد: اى فرزند رسول خدا، اى حبیبه پیامبر(صلى الله علیه وآله)شما را به زحمت انداختم، حضرت فرمودند: (نه! باز هم) بیا و هر مشکلى که برایت پیش آمد بپرس (سپس به بیان ارزش تبیین مسائل شرعى و احکام مورد نیاز مردم پرداخت و فرمود:) اگر از کارگرى بخواهند که یک بار سنگین را به پشت بامى ببرد و براى این کار به او صدهزار دینار(1) بدهند، آیا این کار براى او سنگین و سخت است؟ آن زن گفت: نه (این کار با این مزد بسیار زیاد کار مشکلى نیست!) حضرت صدّیقه(علیها السلام)فرمودند: براى هر سؤالى که تو مى پرسى و من جواب مى دهم بیش از آنچه در زمین و آسمان گنجایش جواهرات و لؤلؤ و مرجان دارد اجر مى برم، پس سزاوار است که (چنین کارى با چنان اجرى) بر من سنگین نباشد! (سپس فرمودند:) از پدرم حضرت رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) شنیدم که فرموند: علما و دانشمندان شیعیان ما هنگامى که در روز قیامت محشور مى شوند به مقدار علم و دانشى که داشته اند و تلاش و کوششى که در راه ارشاد و هدایت بندگان خداوند کرده اند به آنها از بهترین نعمتها و خلعتها داده مى شود; به گونه اى که به یک عالِم هزارهزار لباس از نور! داده مى شود...(2)


1. هر دینار یک مثقال شرعى طلاست و هر مثقال شرعى 43 مثقال معمولى است; بنابراین یک صد هزار دینار شرعى معادل هفتاد و پنج هزار مثقال طلاى معمولى مى شود که اگر هر مثقال طلا بیست هزار تومان باشد، قیمت طلاى فوق به پول امروز 000/000/500/1 تومان مى شود!.

2. بحارالانوار، جلد 2، صفحه 3، حدیث3.

کتاب حاضرچه کسانى مقصّرند؟
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma