غسل مسّ میّت

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
استفتائات جلد 2
1ـ غسل میّتغسل نفاس

سؤال 104 ـ مادرى که در شکم خود جنین مرده اى دارد، آیا لازم است جهت انجام فریضه نماز غسل مسّ میّت انجام دهد؟ و در صورت لزوم، آیا باید براى هر نماز غسلى بجا آورد، یا یک غسل تا خارج شدن جنین کافى است؟ آیا در این مسأله تفاوتى میان جنین کامل و ناقص مى باشد؟

جواب: در هیچ یک از دو حالت غسل مسّ میّت بر او نیست.

سؤال 105 ـ چنانچه دست پزشک با جنینِ مرده داخلِ شکمِ مادر تماس پیدا کند، آیا غسل مسّ میّت بر او واجب مى شود؟ خواه سنّ جنین زیر چهار ماه باشد، یا بالاى چهار ماه.

جواب: تنها در صورتى غسل مسّ میّت واجب مى شود که تماس در بیرون از رحم انجام گیرد و خلقت جنین کامل شده باشد; یعنى بعد از چهار ماه.

سؤال 106 ـ یکى از مؤمنین به دست ظلمه شهید شد و بعد از آن، ظلمه براى محو آثار جنایتشان بر روى بدن مطهّر شهید ماشین رانده اند، به همین جهت حتّى شیشه فانوس همراه و موتور وى سالم مانده; ولى بدن شهید بطور دلخراشى متلاشى شده است و فقط توانسته بودند تکّه هاى جمجمه و مغز سر وى را از روى آسفالت جمع آورى کنند و همراه با بدن، پس از غسل به خاک بسپارند، سپس قطعه استخوان دیگرى از او پیدا شد، کسى که این تکّه جمجمه را مسّ کند، غسل مسّ میّت مى خواهد؟ حکم کفن و دفن این تکّه چگونه است؟

جواب: غسل آن واجب نیست; در لفّافه اى بپیچید و دفن کنید و غسل مسّ میّت نیز ندارد.

سؤال 107 ـ آیا غسل مسّ میّت براى مسّ دندان جدا شده هم لازم است؟ و اگر همراه دندان، مقدارى گوشت لثه نیز باشد، چه حکمى دارد؟ مقدار گوشت لثه (کم یا زیاد) نقشى در حکم دارد یا خیر؟

جواب: در هر حال غسل ندارد.

سؤال 108 ـ در جرّاحى هاى فکّ و صورت، مقدارى گوشت و استخوان به صورت ریز و پودر شده، جدا مى گردد و به دست و صورت دندانپزشک مى ریزد. آیا این امر باعث وجوب غسل مسّ میّت مى گردد؟

جواب: غسل مسّ میّت ندارد.

سؤال 109 ـ اگر دست کسى که تماسّ با میّت انسان داشته، به دست شخص دیگرى، که مستقیماً با میّت تماس نداشته، اصابت کند، آیا بر شخص دوّم نیز غسل مسّ میّت واجب مى شود؟

جواب: غسل ندارد.

1ـ غسل میّتغسل نفاس
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma