فضیلت نماز جماعت

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
استفتائات جلد 2
شرایط امام جماعتنماز قضاى پدر و مادر

سؤال 313 ـ در مورد ارزش و اهمّیّت نماز جماعت احادیث فراوانى وارد شده است; طبق یکى از این روایات ـ که در ابتداى احکام نماز جماعت رساله حضرتعالى نیز آمده است ـ در شرایط خاصّى ثواب نماز جماعت نامحدود است، بنابراین کسى که در چندین نماز جماعت با شرایط مذکور شرکت کند، آیا امکان دارد ثواب نماز جماعت گناه یا گناهانى که عقوبت محدودى دارد را از بین ببرد؟

جواب: ثواب نماز جماعت بیش از آن است که تصوّر شود; ولى شرط از بین رفتن گناه توبه است و تنها خواندن نماز جماعت باعث از بین رفتن آثار گناه نیست.

سؤال 314 ـ همان گونه که در رساله و جلد اوّل استفتائات حضرتعالى آمده است، امام جماعت مى تواند نماز خود را دو بار به جماعت بخواند، لطفاً بفرمایید که در نماز دوّم نیّت او چگونه است؟

جواب: در مرتبه دوّم نیز نیّت ادا مى کند; ولى نیّت واجب نمى کند.

سؤال 315 ـ اگر امام و مأمومین قبلاً نماز خود را فرادى خوانده اند، آیا همان نماز را مى توانند دوباره با جماعت اقامه نمایند؟

جواب: اگر قبلاً توجّه به امکان اقامه نماز جماعت نداشته باشند و بعداً متوجّه شوند، مى توانند نماز را به جماعت اقامه کنند.

سؤال 316 ـ اگر امام جماعت نماز قضا در ذمّه اش باشد، آیا براى بار سوّم مى تواند با افرادى غیر از افراد اوّل و دوّم اعاده کند؟

جواب: اگر نماز قضا قطعى باشد مى تواند; خواه نماز قضاى قطعى خودش باشد یا دیگرى.

سؤال 317 ـ مکلّفى نمازش را به صورت فرادى خوانده، سپس نماز جماعت برپا شده است، این شخص اگر بخواهد نمازى را که خوانده دوباره به جماعت بخواند، چگونه نیّت کند؟

جواب: نیّت نماز اداى مستحب مى کند; ولى توجّه داشته باشید نیّت وجوب و مستحب لازم نیست، همین اندازه که قصد قربت کند کافى است.

سؤال 318 ـ اگر شخص مذکور در نماز جماعت نیّت واجب بکند، نماز اوّلش را که فرادى خوانده چه حکمى پیدا مى کند؟

جواب: نماز اوّل واجب بوده و نماز دوّم مستحب، و این اشتباه مشکلى ایجاد نمى کند.

سؤال 319 ـ طىّ پرسشنامه اى از سوى دفتر نهاد رهبرى در دانشگاه فردوسى مشهد که بین دانشجویان توزیع شد، سؤالاتى در مورد نماز جماعت دانشگاه و این فریضه باشکوه طرح شده بود; در پاسخ هاى جمع آورى شده مواردى دیده مى شود که اهمّیّت نماز جماعت و شرکت در آن در مسجد، براى خانم ها محلّ سؤال بود، مثلاً بعضى خانم ها بر این باورند که: «زنان مستحب است نماز خود را در خانه بجاى آورند» یا «نماز جماعت آن قدر که براى آقایان ثواب دارد براى خانم ها ثواب ندارد»، این قبیل عقاید مانعى براى حضور ایشان در نماز جماعت مى باشد. این مسأله را تشریح نموده تا رفع شبهه شود.

جواب: در شرایط فعلى براى زنان نیز مستحب است که نماز خود را در مسجد و با جماعت بخوانند و مطمئنّاً ثواب زیادى دارد.

شرایط امام جماعتنماز قضاى پدر و مادر
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma