احکام شیر دادن

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
استفتائات جلد 2
احکام حضانتاحکام اولاد

سؤال 1059 ـ دخترى از سنّ هفت ماهگى به بعد، به مدّت سه ماه و بطور متفرّقه، روزى یک بار یا دو بار، از زنى شیر خورده است و در همین روزها از شیر مادر، یا از شیر خشک، یا آب قند، نیز استفاده کرده است و بعضى مواقع در طول این سه ماه، 7 الى 10 روز اصلاً از شیر آن زن استفاده نکرده است، آیا این دختر فرزند رضاعى آن زن محسوب مى شود؟

جواب: در فرض مسأله، با توجّه به این که گوشت و استخوان آن کودک تا حدّى به وسیله شیر آن زن روییده است، فرزند رضاعى او محسوب مى شود.

سؤال 1060 ـ خوردن شیر همسر توسّط شوهر چه حکمى دارد؟ اگر خوردن شیر از روى شهوت باشد حکمش چیست؟

جواب: در هر حال اشکال ندارد.

سؤال 1061 ـ در مسأله 2132 توضیح المسائل حضرتعالى آمده است: «هرگاه مردى بخواهد زن برادرش به او محرم شود مى تواند دختر شیرخوارى را با اجازه ولىّ او به عقد موقّت خود درآورد و در همان حال زن برادرش آن دختر را شیر کامل دهد، بعد از آن که شیر دادن تمام شد مى تواند مدّت عقد موقّت را به او ببخشد» به نظر مى رسد احتیاجى به قسمت اخیر مسأله نباشد; زیرا معقوده به عقد موقّت با خوردن شیر کامل بر برادر حرام مى شود و نیازى به بخشیدن مدّت ندارد؟

جواب: درست است; قسمت اخیر مسأله زیاد است، و در چاپهاى اخیر حذف شده است.

سؤال 1062 ـ با توجّه به این که هر طفل باید دو سال کامل از شیر مادر استفاده نماید، آیا شیر دادن بعد از دو سال شرعاً اشکال دارد؟

جواب: حرام نیست.

احکام حضانتاحکام اولاد
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma