آفتاب نیمه شب اسلام را به خطر انداخته!

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
معراج، شقّ القمر، عبادت در قطبین
پاسخاز نظر تاریخ

چگونه ممکن است اسلام یک دین جهانى باشد، در حالى که دستورهاى مهم آن مانند «نماز و روزه» در همه نقاط جهان قابل عمل نیست؟!

زیرا همه مى دانیم در منطقه قطب شمال و جنوب زمین، نقاطى هست که طول شب و روز آن هر کدام به شش ماه! مى رسد، بدیهى است که در چنین نقاطى نه مى توان روزه گرفت و نه نمازهاى پنجگانه روزانه را به صورتى که ما انجام مى دهیم مى توان انجام داد.

این ایرادى است که بارها در گوشه و کنار در مورد «جهانى بودن آئین اسلام» عنوان مى شود.

چندى قبل در یکى از مجلات معروف، این ایراد با آب و تاب عجیبى به صورت زیر مطرح شده بود:

«... آفتاب نیمه شب، اسلام را به خطر انداخته است!...

اگر شما مسلمانان پاک اعتقادى هستید و فرائض و اعمال مذهبى را به دقت به جا مى آورید دعا کنید هیچ گاه در ماه رمضان گذار شما به کشور «فنلاند» یا هر کشورى که در نواحى قطبى قرار دارد نیفتد! زیرا بطورى که مى دانید آفتاب در ماه اوت (تقریباً مقارن مرداد ماه) در آنجا غروب نمى کند و همین موضوع در یکى از ماههاى رمضان گذشته قضیه بغرنجى براى علماى دانشگاه «الازهر» مصر پیش آورد...

اکنون عده اى از مسلمانان در فنلاند زندگى مى کنند که به علل مختلفى به آن سرزمین رفته اند، و چون در آنجا در ماه «اوت» آفتاب غروب نمى کند و یا به قدرى کم غروب مى کند که در غیبت آن، فرصتى براى صرف یک غذاى حسابى نیست، از این رو مسلمانان فنلاند در برابر «دو مسئله دشوار و حل نشدنى»! قرار گرفته اند: و آن این که، آیا همه ماه رمضان را روزه بگیرند و بطور کلى در سراسر این ماه مطلقاً از خوردن غذا امساک کنند؟ (این که نشدنى است) و یا این که یکى از مقدسترین وظائف مذهبى خود را نقض نمایند؟!

از این جهت براى یافتن راه حل به مجتهدین و فقهاى مصرى (چون تابع مذهب تسنن بوده اند) مراجعه کرده، آنها هم هنوز راه حلى براى آن نیافته اند!!

این بود خلاصه سخنى که در مجله مزبور در چند سال پیش انتشار یافت، و هم اکنون نیز گاهگاه در پیرامون این مسئله از ما سؤال مى کنند.

 

پاسخاز نظر تاریخ
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma