2. زینت و آرایش آقایان

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
احکام خانواده در پرتو فقه اسلامى
3. جرّاحى زیبایى1. آرایش بانوان

سؤال 102. استفاده از عینکى که دسته آن مخلوط به طلا، یا طلاى آن ظاهر است، براى مردان چه حکمى دارد؟

جواب: اگر مخلوط به طلا باشد، اشکالى ندارد; امّا اگر قسمت طلا به صورت روکش باشد، جایز نیست.

سؤال 103. آیا دندان پزشک مجاز به نصب دندان طلا براى مردان مى باشد؟

جواب: جز در موارد ضرورت و یا در جایى از دهان که در موقع سخن گفتن نمایان نمى شود مجاز نیست.

سؤال 104. آیا بلند نگاه داشتن مو جزء سیره پیامبر یا امامان آمده است؟ من شنیده ام که پیامبر زمانى که در شعب ابوطالب بودند مویشان به شانه هاى مبارکشان مى رسید. آیا این صحت دارد؟

جواب: بلند بودن موى پیامبر یا ائمه هدى(علیهم السلام) بعید نیست; زیرا در آن زمان معمول بوده است.

سؤال 105. اخیراً در میان برخى از جوانان مدل مو و لباسهایى (مانند رپ و غیره) رسم شده که از کشورهاى اروپایى و بلاد بیگانه اخذ مى گردد نظر به این که پوشیدن این لباسها و انجام این گونه آرایش ها عرفاً از مصادیق تشبه به کفّار است چه حکمى دارد؟

جواب: با توجّه به این که این امور بخشى از فرهنگ منحطّ بیگانگان است، مسلمانان باید از آن پرهیز کرده، و فرهنگ خود را زنده کنند.

سؤال 106. تراشیدن ریش چه حکمى دارد؟

جواب: احتیاط در ترک آن است، ولى چنانچه قسمت چانه باقى بماند، که گاه به آن ریش پروفسورى گفته مى شود، کافى است. و جوانانى که محاسن آنها به صورت نامنظم روئیده مى توانند آن را بتراشند تا به صورت کامل درآید.

سؤال 107. عدّه اى از جوانان که از نظر علمى نیز در حدّ بالایى هستند به طرز خاصّى لباس مى پوشند و بیش از اندازه محاسن مى گذارند، داشتن محاسن به حدّى که مایه تمسخر شود، چه حکمى دارد؟

جواب: از پوشیدن لباس، یا گذاردن محاسن بیش از اندازه که موجب تمسخر و توهین به شخص باشد باید اجتناب کرد و شخص مؤمن همیشه باید عزّت خود را حفظ کند.

سؤال 108. آرایش و اصلاح زنانه براى مردان چه حکمى دارد؟

جواب: جایز نیست مردان خود را شبیه زنان کنند، ولى اصلاح جزیى و مرتّب کردن بعضى از قسمت ها که منظره خوشایندى ندارد، اشکالى ندارد.

سؤال 109. بسیارى از خانواده ها براساس یک سنّت غلط به داماد خود انگشترى یا ساعت یا گردنبند یا حلقه طلا هدیه مى دهند و آنها نیز از آن استفاده مى کنند و در نتیجه زشتى این کار از بین مى رود. نظر مبارک در مورد استفاده مردها از انگشتر و دیگر زیورآلات و همچنین هدیه دادن آن به دامادها و جوانان و همچنین ساختن و خرید و فروش آن که مقدّمه و زمینه ساز این منکر است، چه مى باشد؟

جواب: زینت طلا براى مردان مطلقاً حرام است و مسلمانان و پیروان مکتب اهل بیت(علیهم السلام) باید به پیروى از دستورات آن بزرگواران از این امر اجتناب ورزند و فرقى میان هدیه و غیر هدیه و داماد و غیر داماد نیست. ساختن و خرید و فروش آنها نیز اگر استفاده اش مخصوص مردان باشد اشکال دارد و اگر زینت طلا به صورت صلیب باشد پوشیدن و ساختن و خرید و فروش آن گناه مضاعف دارد.

 

 

3. جرّاحى زیبایى1. آرایش بانوان
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma