3 ولایت بر صغیره

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
احکام خانواده در پرتو فقه اسلامى
4 ازدواج پسر2 استثنائات

سؤال 418. اگر پدرى دختر دو ساله خود را به عقد پسرى درآورد و دختر پس از بلوغ بگوید: «به این ازدواج راضى نیستم» حکم شرعى چنین ازدواجى چیست؟

جواب: در صورتى که ازدواج مذکور در آن زمان که صورت گرفته به مصلحت دختر بوده باید آن را بپذیرد; ولى اگر مصلحت او نبوده، ازدواج مزبور از اصل باطل است، و غالباً در عصر و زمان ما ازدواج دختران کوچک توسّط پدرها به مصلحت آنان نیست.

سؤال 419. آیا پدر در امر ازدواج بر فرزند صغیر ولایت دارد؟

جواب: با توجّه به این که ولایت پدر منوط به مصلحت صغیر است و در عصر و زمان ما غالباً غبطه و مصالح صغیر در ازدواج نمى باشد، بنابراین پدران جز در موارد استثنایى حق ندارند صغیر یا صغیره را به عقد کسى درآورند.

سؤال 420. آیا در صورت لزوم، حکومت اسلامى مى تواند مانع از تزویج افراد غیر بالغ (کودکان ممیز یا غیر ممیز) توسّط اولیا، یا قیم آنها گردد؟

جواب: ما معتقدیم در عصر و زمان ما تزویج صغیر و صغیره به وسیله اولیا مطلقاً اشکال دارد; زیرا مطابق غبطه و مصلحت آنها نیست.

سؤال 421. پدرى دختر صغیره خود را، که کمتر از 9 سال دارد، بدون اطّلاع او به عقد مردى، که 25 سال از او بزرگ تر است و همسر دیگرى هم دارد، در آورده است. دختر پس از بلوغ نارضایتى خود را اعلام و اصرار بر طلاق مى نماید، ولى شوهر حاضر به طلاق نمى شود، آیا عقد فوق صحیح است؟

جواب: چنانچه این عقد به مصلحت دختر نبوده باطل است و دختر مى تواند بدون طلاق شوهر کند; ولى اگر دختر بعد از بلوغ رضایت داده نمى تواند آن را بر هم زند.

سؤال 422. آیا پدر و جدّ پدرى در امر ازدواج بر فرزند صغیر خود ولایت دارند؟

جواب: با توجّه به این که ولایت پدر و جدّ پدرى منوط به مصلحت صغیر است، و در عصر و زمان ما غالباً غبطه و مصالح صغیر در ازدواج نمى باشد، بنابراین پدران، جز در موارد استثنایى، حق ندارند صغیر یا صغیره را به عقد کسى در آورند.

 

 

4 ازدواج پسر2 استثنائات
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma