مقدّمه

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
گفتار معصومین(علیهم السلام) ج1
1 تـقـوا (1)

مسائل اخلاقى در هر زمان از اهمیّت فوق العاده اى برخوردار است، و در زمان ما اهمیّت ویژه اى پیدا کرده دارد، چرا که عوامل فساد و انحراف در این عصر بیشتر از هر زمان نمایان شده است.

با پیشرفت علوم و صنایع، ابزار فساد در دسترس همگان قرار گرفته، و شیوه هاى دسترسى به مسایل غیراخلاقى گسترش پیدا کرده است. لذا بحث درباره مسایل اخلاقى ضرورى تر به نظر مى رسد، و بر عالمان آگاه و دلسوز است که براى گسترش اخلاق دست به دست هم دهند و جامعه را با اخلاق زنده بدارند زیرا زندگى بدون اخلاق، پوچ و بى معناست.

اقوام روزگار به اخلاق زنده اند *** قومى که گشت فاقد اخلاق مردنى است

خوشبختانه در سالهاى اخیر مباحث اخلاقى در حوزه زیاد شده است و اساتید حوزه مقدارى از وقت خود را به این مهم اختصاص داده اند. از جمله این اساتید حضرت آیة الله العظمى مکارم شیرازى ـ مدّظلّه العالى ـ مى باشد که روزهاى چهارشنبه قبل از شروع درس خارج فقه، حدیث کوتاهى را با بیان ساده و جذّاب شرح مى دهند و بنده چون توفیق حضور در این جلسات را داشتم برخود لازم دیدم این احادیث را جمع آورى کنم تا همه از کلمات نورانى ائمّه(علیهم السلام) بهره مند شوند و إن شاءالله از مصادیق این حدیث شریف پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) قرار گیریم که مى فرماید: «مَنْ حَفِظَ عَلى أُمَّتى أَرْبَعینَ حَدیثاً یَنْتَفِعُونَ بِها بَعَثَهُ اللهُ یَوْمَ القیامةِ فَقیهاً عالِماً; هرکه براى نفع امّت من چهل حدیث را در حافظه خود داشته باشد، خداوند او را روز قیامت فقیهى دانشمند برانگیزد».(1)

نکته قابل ذکر این است که دسته بندى اوّلیه احادیث از معظّم له مى باشد و شرح و بسط اضافى از بنده است و سعى شده است که توضیحات بیشتر از تألیفات حضرت استاد مانند تفسیر نمونه و اخلاق در قرآن باشد.

در پایان از بذل عنایت حضرت استاد صمیمانه تشکّر و قدردانى نموده و توفیقات حضرتش را در تمام مراحل زندگى از خداوند متعال خواستارم.

سیّد محمّد عبدالله زاده

20/6/1384


1. خصال، ج 2، باب الاربعین، حدیثهاى 15،16،17،18 و 19.

 

 

1 تـقـوا (1)
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma