1 ـ صحنه عجیب سحرِ ساحران

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
تفسیر نمونه جلد 06
2 ـ استفاده از سلاح مشابه چگونه سرانجام حق پیروز شد؟


قرآن با جمله «وَ جائُوا بِسِحْر عَظیم» به طور سربسته اشاره به این واقعیت کرده است که: صحنه اى را که ساحران به وجود آورده بودند بسیار مهم، حساب شده و هول انگیز بود و گرنه کلمه «عظیم» در اینجا به کار نمى رفت.
از تواریخ، روایات و سخنان مفسران که در ذیل این آیات و آیات مشابه آمده است، نیز به خوبى وسعت ابعاد این صحنه آشکار مى شود.
بنا به گفته بعضى از مفسران، ساحران به ده ها هزار نفر بالغ مى شدند، و تعداد وسائلى که از آن استفاده کردند نیز ده ها هزار وسیله بود.(1)
و با توجه به این که: در آن عصر، ساحران آزموده و مجرّب در مصر فراوان بودند این موضوع جاى تعجب نیست.
به خصوص این که: قرآن در سوره «طه» آیه 67 مى فرماید: فَأَوْجَسَ فی نَفْسِهِ خیفَةً مُوسى: یعنى صحنه به اندازه اى عظیم و وحشت انگیز بود که حتى موسى در دل کمى ترسید، هر چند طبق صریح «نهج البلاغه»(2) ترس او به خاطر این بوده که ممکن است مردم آن چنان تحت تأثیر این صحنه عظیم قرار گیرند که بازگرداندن آنها مشکل باشد.
به هر صورت همه آنها حکایت از عظمت این صحنه مى کند.
 

* * *

 


1 ـ «مجمع البیان»، جلد 4، صفحه 329، ذیل آیه مورد بحث، مؤسسة الاعلمى للمطبوعات، بیروت، طبع اول، 1415 هـ ق ـ «جامع البیان»، جلد 9، صفحه 27، دار الفکر بیروت، 1415 هـ ق ـ تفسیر «ابن کثیر»،جلد 2، صفحه 247، دار المعرفة بیروت، 1412 هـ ق.
2 ـ امام امیر مؤمنان(علیه السلام) مى فرماید: «لَمْ یُوجِسْ مُوسى(علیه السلام) خِیْفَةً عَلى نَفْسِهِ بَلْ أَشْفَقَ مِنْ غَلَبَةِ الْجُهّالِ وَ دُوَلِ الظَّلالِ» («نهج البلاغه»، خطبه 4).
2 ـ استفاده از سلاح مشابه چگونه سرانجام حق پیروز شد؟
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma