مسائل متفرّقه ازدواج (مسئله 2094 تا 2107)

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
رساله توضیح المسائل
شیر دادن (رضاع) (مسئله 2108)احکام نگاه کردن (مسئله 2080 تا 2093)

مسأله 2094ـ هرگاه در عقد شرط کند که زن باکره باشد و بعد معلوم شود که باکره نبوده مى تواند ازدواج را به هم زند.

مسأله 2095ـ احتیاط واجب آن است که مرد و زن نامحرم در محلّ خلوتى که کسى در آنجا نیست و دیگرى هم نمى تواند وارد شود نمانند، حتّى اگر در آنجا نماز بخوانند نماز آنها اشکال دارد.

مسأله 2096ـ هرگاه مرد از اوّل قصدش این باشد که مهر زن را نپردازد عقد صحیح است و پرداختن مهر بر او واجب است.

مسأله 2097ـ مرد مسلمانى که مسلمان زاده است اگر مرتد شود، یعنى منکر خدا یا پیغمبر(صلى الله علیه وآله) گردد، یا یکى از احکام مسلّم اسلام مانند واجب بودن نماز و روزه را انکار کند بطورى که انکار کردن آن معنایش انکار خدا یا پیغمبر(صلى الله علیه وآله) باشد، ازدواج او باطل مى شود و همسرش باید از او کناره گیرى کند و عدّه وفات یعنى عدّه زنى که شوهرش مرده است بگیرد و بعد مى تواند ازدواج کند و اگر زن یائسه باشد، یا هنوز نزدیکى نکرده باشند عده لازم نیست.

مسأله 2098ـ هرگاه زن در عقد شرط کند که شوهر او را از فلان شهر بیرون نبرد، مرد نمى تواند او را از آن شهر بیرون ببرد مگر با رضایت او.

مسأله 2099ـ هرگاه کسى دخترى را براى پسر خود عقد کند، خودش مى تواند با مادر آن دختر ازدواج نماید، همچنین اگر اوّل خودش با مادر آن دختر ازدواج کرده مى تواند آن دختر را براى پسر خود بگیرد.

مسأله 2100ـ زنى که از راه نامشروع باردار شده، جایز نیست بچّه اش را سقط کند و فرزند او حساب مى شود فقط ارث از او نمى برد.

مسأله 2101ـ هرگاه کسى با زنى که شوهر ندارد و در عدّه کسى نیست زنا کند جایز است او را بعداً به عقد خود درآورد و اگر بچّه اى از آنان متولد شود و ندانند از نطفه حلال است یا حرام آن بچّه حلال زاده است.

مسأله 2102ـ هرگاه زن بگوید شوهر ندارم مى توان حرف او را قبول کرد به شرط آن که متّهم نباشد، امّا اگر بگوید یائسه ام قبول ادّعاى او اشکال دارد.

مسأله 2103ـ هرگاه با زنى ازدواج کند و کسى بگوید آن زن شوهر داشته ولى خود زن بگوید نداشته ام و شرعاً هم ثابت نشود باید حرف زن را قبول کرد، ولى اگر فرد مورد اعتمادى تصدیق کند که شوهر داشته احتیاط واجب آن است که او را طلاق دهد.

مسأله 2104ـ مستحبّ است در شوهر دادن دخترى که به حدّ بلوغ رسیده تعجیل کنند، همچنین درمورد زن دادن به پسرانى که نیاز به همسر دارند.

مسأله 2105ـ کسى که از زنا متولّد شده هرگاه زن بگیرد و بچّه اى پیدا کند آن بچّه حلال زاده است.

مسأله 2106ـ هرگاه مردى روز ماه مبارک رمضان یا در حال عادت همسرش، با او نزدیکى کند گناه کرده، ولى بچّه اى که از آنان به دنیا مى آید حلال زاده است.

مسأله 2107ـ هرگاه زنى یقین پیدا کند که شوهرش در سفر فوت کرده و عدّه وفات (به مقدارى که در احکام طلاق گفته خواهد شد) نگه دارد سپس شوهر کند، بعد شوهرش از سفر برگردد باید از شوهر دوم جدا شود و به شوهر اوّل حلال است، ولى اگر شوهر دوم با او نزدیکى کرده باشد زن باید عدّه نگه دارد و احتیاط واجب آن است که شوهر دوم مهر او را مطابق آنچه با او قرار داده بپردازد و اگر مهرالمثل بیشتر است آن را بپردازد.

شیر دادن (رضاع) (مسئله 2108)احکام نگاه کردن (مسئله 2080 تا 2093)
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma