مقدّمه

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
همراه زائرین قم و جمکران
فصل اوّل

 
مقدّمه
بسیارى از شما خوانندگان محترم، مخصوصاً ساحل نشینان از نزدیک، ودیگران ازطریق فیلم ها و نشریات و کتاب ها، کشتى هاى بادبانى را دیده اید. ناخداى چنین کشتى هایى هر زمان که اراده کند نمى تواند سفر را آغاز نماید، واگر شروع کرده آن را ادامه دهد، بلکه باید درانتظار وزش بادهاى مناسبى در جهت موافق مسیر کشتى باشد. سفربا این نوع کشتى ها براى کسانى توأم با موفقیّت وپیروزى است که:
اوّلاً: بتوانند لحظات حسّاس را خوب تشخیص دهند.
وثانیاً: بهترین استفاده را از آن لحظات ارزشمند ببرند.
دربرخى از روایات، فرصت هاى طلایى که در طول عمر نصیب انسان مى شود، به بادهاى موافق براى کشتى هاى بادبانى تشبیه شده، که باید در کمین آن بود، واز آن استفاده کرد. از جمله در حدیث زیبایى از پیامبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله)مى خوانیم:
«اِنَّ لِرَبِّکُمْ فى اَیّامِ دَهْرِکُمْ نَفَحاتٌ اَلا فَتَعَرَّضُوا لَها; در دوران زندگى شما نسیم هاى موافقى مىوزد، خود را درمعرض آن قرار دهید».(1)
و در حدیث مشابهى به جاى «فَتَعَرَّضُوا لَها»، «فَتَرَصَّدُوا لَها»(2) آمده است، یعنى در کمین آن لحظات باشید، و آن را از دست ندهید، و به بهترین صورت از آن استفاده کنید.
زائران گرامى شهر مقدّس قم، و حرم حضرت معصومه(علیها السلام)و مسجد مقدّس جمکران! شما عزیزان مشمول روایت فوق، و در مسیر وزش نسیم رحمت الهى قرار گرفته اید، از این فرصت مناسب به بهترین وجه استفاده کنید، تا بعداً افسوس نخورید.
مجموعه پیش روى، براى استفاده هرچه بهتر و بیشتر شما عزیزان از این فرصت استثنایى تهیّه شده، ودر سه فصل خدمت شما تقدیم مى گردد:
فصل اوّل: تاریخچه قم و حوزه علمیّه و چهل حدیث(3)پیرامون فضیلت و جایگاه شهر مقدّس قم وبرخى از اماکن زیارتى آن.
فصل دوم: چهل مسأله از مسائل مورد ابتلاى مسافران، مطابق فتاواى مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمى مکارم شیرازى (مدّظلّه).
فصل سوم: 15 زیارت نامه و دعاى مناسب چنین سفرهاى زیارتى.
امید است خداوند بزرگ این گام کوچک را به لطف و کرمش قبول فرماید، و زوّار محترم، نویسنده و تمام عزیزانى که در تهیّه این اثر سهیم بوده اند را از دعاى خیر فراموش نفرمایند.
حوزه علمیّه قم ـ ابوالقاسم علیان نژادى
22/12/1386


(1) . بحارالانوار، ج 71، ص 221 .
(2) . بحارالانوار، ج 77، ص 166. ضمناً روایت دوم، حدیث قدسى است.
(3) . امید است مشمول روایات اربعین، که یک نمونه آن ذکر مى شود، گردیم: پیامبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) فرمودند: «من حفظ من أمتى أربعین حدیثاً، یطلب بذلک وجه الله عزوجل والدار الآخرة، حشره الله یوم القیامة مع النبیین والصدیقین والشهداء والصالحین وحسن اولئک رفیقاً; هر کس چهل حدیث حفظ کند (و به دیگران انتقال دهد) و هدف او جلب رضاى خدا، و ذخیره اى براى آخرت باشد، خداوند در روز قیامت او را با پیامبران، صدیقین، شهدا و صالحین محشور مى کند و آنان همنشینان خوبى هستند». (بحارالانوار، ج 3، ص 154، ح 7).
 
 

 

فصل اوّل
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma