هـ) مسائل دیگر

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
همراه زائرین قم و جمکران
فصل سوم: زیارات و ادعیّه د) جمکران


هـ) مسائل دیگر
سؤال 31. با توجّه به این که در سفرهاى زیارتى گاه فرصتى براى انجام نمازهاى قضا به دست مى آید، نمازهاى قضا را چگونه باید بجا آورد؟
جواب: نماز قضا را باید به همان شکلى که قضا شده بجا آورید. اگر شکسته قضا شده، شکسته واگر به صورت تمام قضا شده، تمام بجا آورید. اگر نماز ظهر و عصر بوده آهسته، و اگر صبح و مغرب و عشا بوده مردان بلند بخوانند.
سؤال 32. نوشتن خواب یا هر مطلب دیگرى بر روى کتابهاى موجود در اماکن مقدّسه چه حکمى دارد؟
جواب: جایز نیست.
سؤال 33. گاه دیده مى شود که مدّاحان محترم در مکان هاى زیارتى برخى از فقرات دعاها یا زیارتها را تکرار مى کنند، این کار چه حکمى دارد؟
جواب: لازم است دعا و زیارات به همان شکلى که از حضرات معصومین(علیهم السلام) براى ما نقل شده خوانده شود و چیزى از خودمان برآن نیفزائیم.
سؤال 34. گاه برخى از مسافران اشیاى قیمتى پیدا مى کنند، که براى آنها امکان اعلان آن به گونه اى که در رساله هاى توضیح المسائل آمده نمى باشد، آیا همین که آن را به محلّ اشیاى گمشده تحویل دهند کفایت مى کند، یا وظیفه دیگرى دارند؟
جواب: در صورتى که راهى جز این نداشته باشند همین کار کافى است.
سؤال 35. دوست دارم سیزده و چهارده و پانزده ماه رجب را به قم سفر کرده و در مسجد مقدّس جمکران معتکف شوم، ولى اقامت ده روز درقم برایم ممکن نیست. آیا مى توانم با نذر معتکف شوم؟
جواب: اعتکاف در سفر با نذر اشکال دارد.
سؤال 36. چنانچه یقین داشته باشم در طول سفر زیارتى به قم و جمکران مرتکب گناه یا گناهانى مى شوم و اگر در شهر خودم بمانم مرتکب آن گناهان نخواهم شد، چنین سفرى چه حکمى دارد؟
جواب: چنین سفرى را ترک کنید، ولى توجّه داشته باشید که دراین مسایل گرفتار وسواس نشوید.
سؤال 37. تهیّه سوغاتى در سفرهاى زیارتى چه حکمى دارد؟
جواب: در حدّ معقول و متعارف و به دور از اسراف مستحب است.
سؤال 38. شخصى نذر کرده به مدّت یک ماه روزهاى چهارشنبه را روزه بگیرد، در یکى از شب هاى چهارشنبه به قم مسافرت کرده و روز چهارشنبه قبل از ظهر نمى تواند به وطن بازگردد، آیا مى تواند در سفر به نذرش عمل کند؟ اگر جواب منفى است چه وظیفه اى دارد؟
جواب: در صورتى که واقعاً توانایى ندارد، آن روز را احتیاطاً روزه مى گیرد و بعداً قضا مى کند.
سؤال 39. با توجّه به این که برخى از مسافرانى که به هتل ها و مسافرخانه ها مى روند احکام شرعى را رعایت نمى کنند، آیا لازم است از تماس دست و بدن مرطوب با اسباب و لوازم موجود در این مکان ها اجتناب شود؟
جواب: تا یقین به نجاست نداشته باشید اجتناب لازم نیست.
سؤال 40. در صورتى که قسمتى از امکنه مقدّسه که مسجد نیست نجس شود، و خود قادر بر تطهیر آن نباشیم، آیا لازم است به بقیّه زوّار ومسافران اطّلاع داده شود، یا باید به مسؤولین آن مکان گفته شود تا آنجا را تطهیر کنند؟
جواب: احتیاط آن است که به مسؤولین آنجا اطّلاع داده شود.
 
 
 
 
 

فصل سوم: زیارات و ادعیّه د) جمکران
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma