تفسیر «صلب» و «ترائب»:

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
سوگندهاى پربار قرآن
جنین شناسى، یا خداشناسى؟چگونگى معاد و بازگشت انسانها:

آیه شریفه (یَخْرُجُ مِنْ بَیْنِ الصُّلْبِ وَالتَّرَائِبِ)یکى از آیات پیچیده قرآن مجید است; زیرا خداوند مى فرماید: «قطره اى که از میان استخوانهاى سینه و ستون فقرات خارج مى شود» در حالى که مى دانیم نطفه از قسمتهاى پائین بدن و از مجارى ادرار خارج مى گردد. بنابراین باید دید که منظور از «صلب» و «ترائب» چیست؟ آیا با آموخته هاى فعلى بشر هماهنگى دارد، و قابل توجیه مى باشد؟

پاسخ: در تفسیر نمونه شش تفسیر براى آیه مورد بحث ذکر کرده ایم، ولى در این بحث تفسیر دیگرى بیان مى کنیم. توجّه کنید:

در بین استخوانهاى سینه و ستون فقرات چهار دستگاه مهم وجود دارد:

1. ریه ها، که دستگاه تنفّسى انسان است، و زیر استخوانهاى قفسه سینه قرار گرفته است.

2. دومین دستگاه، قلب انسان است که با کمى فاصله از ریه ها وظیفه پمپاژ خون و ارسال آن به تمام اعضا و جوارح را بر عهده دارد.

3. معده کمى پایین تر از استخوانهاى سینه تعبیه شده، و مرکز تهیّه موادّ غذایى براى تغذیه اندام هاى متفاوت انسان است.

4. وبالاخره کبد چهارمین دستگاهى است که بین استخوانهاى سینه و ستون فقرات قرار گرفته، و کار آن تصفیه خون و موادّ غذایى است.

به گفته یکى از دانشمندان آگاه، کبد انسان سیصد نوع سمّ را خنثى مى کند! به همین جهت بیمارى کبد خطرناکتر از بیمارى قلب است. ولهذا پیوند کبد مشکل تر از پیوند قلب مى باشد. همان گونه که کبد از معده مهمتر است، چرا که ادامه حیات ـ هر چند براى مدّت کوتاهى ـ بدون معده ممکن است، ولى بدون کبد امکان پذیر نیست.

ریه ها، قلب، معده و کبد، چهار دستگاه مهمّى هستند که در بین استخوانهاى سینه و ستون فقرات قرار دارند. اگر این چهار دستگاه دست به دست هم ندهند ممکن نیست نطفه بوجود آید، هر چند به هنگام خارج شدن از عضو خاصّى خارج مى گردد.

بنابراین با توجّه به اینکه منشأ ایجاد نطفه، دستگاههاى چهارگانه اى است که بین «صلب» و «ترائب» قرار گرفته، لهذا خداوند مى فرماید که نطفه از بین صلب و ترائب خارج مى شود، واین مطلب صحیح و درستى است.

جنین شناسى، یا خداشناسى؟چگونگى معاد و بازگشت انسانها:
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma