آنچه براى آن قسم یاد شده است:

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
سوگندهاى پربار قرآن
قرآن کریم:سوگند به مدار ستارگان:

در سوره نجم، براى اثبات نبوّت سوگند یاد شده است; توجّه کنید:

«سوگند به ستارگان هنگامى که غروب مى کنند، که هرگز محمد(صلى الله علیه وآله) منحرف نشده و مقصد را گم نکرده است. آن حضرت نه گمراه است، و نه متعصّب، و هرگز از روى هواى نفس سخن نمى گوید، بلکه سخنانش از مشکات وحى سرچشمه گرفته است». این آیات به روشنى مى گوید: «رفتار و سیره پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) همچون آیات قرآن حجّت است». با توجّه به این مطلب، چطور برخى از مسلمانان پس از پیامبر(صلى الله علیه وآله) به خود جرأت داده، و گفته اند: «مُتْعَتانِ کانَتا مَشْرُوعَتَیْنِ فِی عَهْدِ رَسُولِ اللهِ وَ اَنَا اَنْهی عَنْهُما، مُتْعَةُ الْحَجِّ وَ مُتْعَةُ النِّساءِ; دو نوع متعه در عصر رسول خدا(صلى الله علیه وآله)مشروع و جایز بود، ولى من از آنها نهى مى کنم: حج به صورت تمتّع و ازدواج موقّت».(1)

مگر نه اینکه پیامبر از روى هوا و هوس سخن نمى گفت؟ مگر نه اینکه حضرت رسول تمام احکام را بر اساس وحى الهى بیان مى کرد؟ پس چگونه این افراد به خود اجازه دادند احکامى را که پیامبر اعظم وضع کرده، تغییر دهند و حلال خدا را حرام کنند؟ زشت تر از این، مطلبى است که در کتاب صحیح بخارى آمده است. توجّه کنید:

ابن عباس مى گوید: هنگامى که بیمارى پیامبر اسلام شدّت گرفت، فرمود:

«اُئتُونى بِکِتاب أکْتُبُ لَکُمْ کِتاباً لاتَضِلُّوا بَعْدَهُ; کاغذى بیاورید، تا وصیتنامه اى بنویسم که پس از آن گمراه نشوید».(2)

پیامبرى که هرگز مطابق هواى نفس و خواهش دل سخن نمى گوید، در آخرین ساعات عمر از پیروانش تقاضا مى کند کاغذى بیاورند تا مطالب مهمّى را براى آنها بنویسد.

امّا در میان بهت و حیرت همه، خلیفه دوم وقاحت و بى شمرى را به اوج خود رسانده مى گوید: «ان النبى(صلى الله علیه وآله) غلبه الوجع; بیمارى بر پیامبر غلبه کرده و حرفهایش اعتبارى ندارد!». و طبق برخى از روایت عبارت زشت ترى به زبان آورد: «ان الرجل لیهجر; پیامبر (نعوذ بالله) هذیان مى گوید (به سخنانش توجّه نکنید)». و بدینوسیله مانع نوشتن وصیّت حضرت شد. آیا این سخنان با آیات قرآن سازگار است؟

ما شیعیان باید شکرگزار خداوند باشیم که به دامان اهل البیت(علیهم السلام) چنگ زده، و در سایه هدایتهاى آنان دچار این اشتباهات بزرگ نمى شویم. که هر کس به حدیث پیامبر عمل کند، و به قرآن و عصمت پناه ببرد هرگز گمراه نخواهد شد.(3)

خلاصه اینکه در سوره نجم براى اثبات نبوّت سوگند یاد شده است.


1 . شیعه پاسخ مى گوید، ص 128 .

2 . صحیح بخارى، ج 1، ص 65 (باب کتابة العلم، ح 55).

3 . بحارالانوار، ج 36، ص 331 .

 
قرآن کریم:سوگند به مدار ستارگان:
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma