آیا او با شمشیر قیام مى کند

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
حکومت جهانى مهدى (عج)
عقل مى گوید:5 - ترسیم هدف آفرینش

   مى دانیم شرط مهمّ پیروزى بر دشمن برترى نیروهاست; این نیروها تنها شامل نیروهاى نظامى نمى شود; بلکه برترى از نظر قدرت روحى و ایمان به هدف، و استحکام پایه هاى اقتصادى و اجتماعى، همه در این برترى شکل مى گیرند و نقش اساسى دارند.

   و اگر جامعه اى شکست خورده و در زنجیر اسارت باقیمانده، دلیلى جز غفلت از تلاش و کوشش در زمینه فراهم ساختن این عوامل پیروزى و یا اشتباه در محاسبه نیروها ندارد.

* * *

   با در نظر گرفتن اصل اساسى بالا، پرسشهایى پیرامون قیام مصلح بزرگ جهانى پیش مى آید:

   1ـ براى تحقّق یافتن عدالت جهانى و پیروزى ارتش طرفداران حقّ و عدالت بر یغما گران و زور گویان و خود کامگان و جبّاران، آیا رهبر این نهضت بزرگ از سلاحهاى سنّتى اعصار پیشین استفاده مى کند (از اسلحه سرد)، در این صورت چگونه مى تواند این روش پیکار را به دیگران بقبولاند، و چنین سلاحى در برابر سلاحهاى پیشرفته و وحشتناک عصر ما که به حکم یک بازیچه کوچک است، چگونه مى تواند ضامن پیروزى گردد؟

   یا با سلاحى مدرنتر از آنچه امروز در اختیار پیشرفته ترین کشورهاى صنعتى است دست به مبارزه مى زند؟

   این سلاح چگونه و به چه وسیله در اختیار او و طرفدارانش قرار خواهد گرفت؟

   2ـ از این گذشته، در روایات اسلامى مى خوانیم.

   «او با شمشیر قیام مى کند» و این تعبیر نشان مى دهد که احتمال اوّل یعنى بهره گیرى از سلاحهاى سنّتى به حقیقت نزدیکتر است و با این حال اشکال گذشته باز مى گردد که:

   چگونه مى توان سلاحهاى مدرن را بکلّى از کار انداخت و به عصر سلاح سرد بازگشت؟

   آیا دنیاى امروز در یک جنگ اتمى ـ آنچنان که بعضى از دانشمندان پیش بینى کرده اند ـ احتمالا طورى در هم کوبیده مى شود که چاره اى جز بازگشت به گذشته ندارد و سپس او قیام خواهد کرد؟

   آیا این احتمال قابل قبول است؟

   3ـ باز سوال دیگرى پیش مى آید که اصولا و بطور کلّى، در عصر برترى نور بر ظلمت و عدالت بر بیدادگرى، آیا ماشینیزم مدرن با اینهمه وسائل رفاه و آسایشى که براى بشریّت فراهم ساخته از میان مى رود و انسانها به چندین قرن پیش بازگشت مى کنند؟

   این ارتجاع و عقب گرد باور کردنى است؟

   و یا بعکس، نه تنها مى ماند، بلکه با سرعت تکامل مى یابد، تکاملى که توأم با پیشگیرى از جنبه منفى زندگى ماشینى و خطرات ناشى از آن خواهد بود؟ و به تعبیر دیگر، ماشینیزم هم «تکامل» مى یابد و هم «تصفیه» مى شود!

* * *

   براى یافتن پاسخ این سؤالها هم از منابع حدیث مى توان کمک گرفت و هم از دلائل عقلى چرا که به هر دو ارتباط و پیوند دارد.

عقل مى گوید:5 - ترسیم هدف آفرینش
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma