1 ـ عبرت از تاریخ

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
اخلاق در قرآن جلد 2
2 ـ استمرار و دوام ذکر4 ـ راه هاى زدودن غفلت

باید تاریخ را با دقت بررسى کرد. ایوان مدائن ها که آینه عبرتند، کاخ کسراها که ویرانه هایش با زبان بى زبانى با ما سخن مى گویند و اهرام مصر که از فراعنه و سرنوشت آنها خبر مى دهد و خلاصه این که باید در جاى جاى این جهان، از آثار باقى مانده پیشینیان دیدن کنیم و درس عبرت بگیریم.

قبور درهم شکسته نیرومندان دیروز و اسیران خاک امروز و یا پیرمردان و پیرزنانى را در نظر بگیریم که نه قدرت راه رفتن دارند و نه توان نشستن و نه حوصله سخن گفتن و به یاد آوریم که همه اینها روزى جوان و نیرومند و با نشاط بودند; اما گذشت روزگار آنان را به چنین سرنوشتى گرفتار ساخته است و بدانیم که ما هم، همین راه را در پیش داریم.

به یقین هر چه درباره این موضوعات و تحوّل روزگار و جابجا شدن حکومتها و قدرتها و ثروتها و عزّتها بیشتر بیندیشیم، کمتر گرفتار «غفلت» خواهیم شد.

امام امیرمؤمنان على (علیه السلام) مى فرمایند: «اِنَّ مَنْ عَرَفَ الاَْیَّامَ لَمْ یَغْفَل عَنْ الاِسْتِعْدادِ; آن کس که وضع روزگار را بشناسد، از آمادگى (براى سفر آخرت) غافل نمى شود».(1)

در حدیث دیگرى امام صادق (علیه السلام) چنین فرموده اند: «اَغْفَلَ النَّاسِ مَنْ لَمْ یَتَّعِظ بِتَغَیُّرِ الدُّنیَا مِنْ حَال اِلَى حال; غافلترین مردم کسى است که از تغییر و تحوّل روزگار از حالى به حال دیگر، پند نگیرد».(2)


1- میزان الحکمه، جلد 3، صفحه 2285، حدیث 15189.

2- بحارالانوار، جلد 74، صفحه 112.

2 ـ استمرار و دوام ذکر4 ـ راه هاى زدودن غفلت
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma