شأن نزول:

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
برگزیده تفسیر نمونه جلد 1
تفسیر: دعوت به تقوا تفسیر: نفاق افکنان

(آیه 102) درباره نزول این آیه و آیه بعد گفته اند: روزى دو نفر از قبیله اوس و خرزج به نام ثعلبة بن غنم و اسعد بن زراره در برابر یکدیگر قرار گرفتند و هرکدام افتخاراتى را که بعد از اسلام نصیب قبیله او شده بود بر مى شمرد. ثعلبه گفت: خزیمة بن ثابت (ذوالشهادتین) و حنظله (غسیل الملائکه)، که افتخار مسلمانانند، از ما هستند. همچنین عاصم بن ثابت و سعد بن معاذ از ما مى باشند.

در برابر او اسعد بن زراره که از طایفه خزرج بود، گفت: چهار نفر از قبیله ما در راه نشر و تعلیم قرآن خدمت بزرگى انجام دادند: ابى بن کعب، معاذ بن جبل، زید بن ثابت و ابوزید. به علاوه، سعد بن عباده، رئیس و خطیب مردم مدینه، از ماست.

کم کم کار بالا گرفت، قبیله دو طرف از جریان آگاه شدند و دست به اسلحه برده، در برابر یکدیگر قرار گرفتند. بیم آن مى رفت که بار دیگر آتش جنگ بین آنها شعله ور گردد و زمین از خونشان رنگین شود.

خبر به پیامبر رسید. فوراً به محلّ حادثه آمد و، با بیان و تدبیر خاصّ خود، به آن وضع خطرناک پایان داد و صلح و صفا را در میان آنها برقرار نمود. آیه نازل گردید و به صورت یک حکم عمومى همه مسلمانان را با بیان مؤثّر و مؤکّدى به اتّحاد دعوت نمود.

تفسیر: دعوت به تقوا تفسیر: نفاق افکنان
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma