3ـ قربانى

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
استفتائات جلد 1
4ـ بیتوته در منى2ـ رمى جمرات

سؤال 457 ـ آیا حاجى مى تواند به جاى قربانى کردن،در صورت نابود شدن گوشت آن توسط بولدوزر در قربانگاه،پول آن را براى اماکن خیریّه در نظر گیرد؟

جواب: باید در محلّ دیگرى مانند شهر خودش در ذى الحجّه قربانى کند و صرف پول آن در جاى دیگر کافى نیست.

سؤال 458 ـ در چه صورتى حاجى موظّف است در وطنش قربانى کند؟

جواب: در شرایط فعلى قربانى سه حالت دارد:

الف) در صورتى که بتواند در آن جا قربانى کند و در آن جا قربانى را به مصرف برساند این مقدّم بر هر چیز است.

ب) در صورتى که آن جا قابل مصرف نباشد امّا مسلمین بتوانند آن را بسته بندى کرده به خارج منى و بلد دیگر بفرستند تا مصرف نیازمندان شود. در صورت عدم امکان روش اوّل، روش دوّم واجب است.

ج) این که هیچ کدام از آن دو صورت ممکن نباشد و قربانى ضایع مى شود و از بین مى رود پول آن را کنار بگذارند و در ماه ذى الحجّه هنگام بازگشت قربانى کرده و در مصارف آن مصرف کنند هیچ اشکالى براى حج آنها نخواهد داشت و اگر نمى توانند پول قربانى را کنار بگذارند بر ذمّه بگیرند.

سؤال 459 ـ محل توزیع گوشت در مکّه مکرّمه حدود یک کیلومتر بعد از مسجد تنعیم قرار دارد با توجّه به این که عوامل خدماتى مجبورند براى گرفتن سهمیه کاروان به آن محل تردد کنند، آیا به عمره تمتّع یا حجّ واجب آنها اشکالى وارد مى شود؟ حکم مسأله در خصوص کسانى که حجّ مستحبّى یا نیابتى بجا مى آورند چگونه است؟

جواب: بعد از انجام عمره تمتّع مى تواند به این گونه مناطق رفت و آمد کند و در عمره مفرده هرگاه قبل از گذشتن ماهى که در آن عمره انجام داده است خارج شود و بازگردد تکرار عمره لازم نیست امّا اگر در ماه بعد برگردد باید از همان مسجد تنعیم محرم شود و عمره بجاى آورد.

سؤال 460 ـ در منى فقیر نیست به مجرّد ذبح قربانى مأمورین گوشت قربانى را از بین مى برند یا تلف مى شود آیا لازم است قبل از سفر از یک نفر فقیر وکالت بگیریم و

بعد از ذبح از سهم او مثل سهم خودمان اعراض کنیم یا لازم نیست؟

جواب: در این صورت قربانى کردن در آن جا، چه با اخذ وکالت و چه بدون وکالت،اشکال دارد و باید به روشى که در مسائل قبل گفته شد عمل شود.

سؤال 461 ـ دولت سعودى چندین محلّ ذبح،در خارج از منى تعیین کرده، وظیفه حجّاج را بیان فرمایید؟

جواب: غالب قربانگاههاى امروز خارج منى است ولى ذبح در آنها در شرایط فعلى اشکالى ندارد.

سؤال 462 ـ اگر کسى به قصد مافى الذّمه در ماه ذى الحجّه در وطن خود قربانى کند آیا پوست و روده آن باید تماماً به فقیر داده شود یا ممکن است یک سوّم آن به فقیر داده شود و دو سوّم دیگر به عنوان سهم دوستان و خودش صرف شود و اگر خلاف عمل شده باشد آیا قیمت روز کشتن گوسفند را بدهکار است یا موقع اداى دین؟

جواب: مى تواند آن را به عنوان سهم خود صرف کند یا به دوستان یا فقرا بدهد ولى دادن به قصّاب به عنوان عوض کارى که انجام داده مشکل است و احتیاط مستحب آن است که اگر خودش از آن استفاده کرد قیمت آن را صدقه بدهد و ملاک قیمت همان روز ذبح است.

4ـ بیتوته در منى2ـ رمى جمرات
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma