عوارض منفى اجتماعى و اقتصادى

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
بازاریابى شبکه اى یا کلاهبردارى مرموز
خروج ارز و پیامدهاى منفى آن4ـ بخت آزمایى و لاتار (1)

بسیارى از قماربازان به علّت این که گاه برنده مى شوند، و در یک ساعت ممکن است میلیون ها تومان سرمایه دیگران را به جیب بزنند، حاضر نمى شوند تن به کارهاى تولیدى و اقتصادى دهند، در نتیجه چرخ هاى تولید و اقتصاد به همان نسبت لنگ مى شود. اگر درست دقّت کنیم تمام قماربازان و عائله آنان سربار اجتماع هستند، و بدون این که کمترین سودى به اجتماع برسانند، از رنج آنها استفاده مى کنند.

فراموش نمى کنم هنگامى که با یکى از دوستان، که در کسوت قضاوت مشغول به خدمت است، پیرامون شرکت هاى مرموز اقتصادى مورد بحث گفتگو مى کردم، ایشان به همین مطلب اشاره کرد که : معلّم فرزند من از اعضاى همین شرکت هاست، و ظاهراً سر گروه شده، و پول کلانى به حسابش واریز گردیده است. نامبرده ضمن تبلیغ شرکت مذکور در بین دانش آموزان، به آنها اعلان کرده که دیگر حاضر نیست به تعلیم و تربیت ادامه دهد، و در کسوت معلّمى باقى بماند; زیرا شغل جدید، چندین برابر معلمّى درآمد بدون دردسر دارد!»

علاوه بر آلوده شدگان به این فعالیّت هاى ناسالم، اطرافیان آنها نیز روحیه کار و فعالیّت و نشاط را از دست مى دهند، زیرا پول هاى بادآورده آنها را نیز وسوسه مى کند.

در گزارش محرمانه اداره کلّ اطّلاعات یکى از استان ها، که فعالیّت یکى از شرکت هاى مورد بحث در آن استان رواج زیادى گرفته بود، آمده است:

«جوّ ملتهبى در سطح شهر در خصوص این گونه خرید و فروش ها ایجاد شده، و باعث بى انگیزه شدن کارمندان زحمتکش بخش دولتى و خصوصى گردیده است. ضمن این که ادامه این روند و به دست آوردن پول بدون زحمت (بدون این که تولید و نفعى براى جامعه ایجاد کند) ضربات مهلکى بر اقتصاد جامعه وارد مى نماید».

خلاصه این که زیان هاى ناشى از قمار و کارهاى شبیه به قمار، به حدّى است که حتّى بسیارى از کشورهاى غیر مسلمان قانوناً آن را ممنوع کرده اند، هر چند در عمل به آلوده آن هستند. مثلا انگلستان در سال 1853، و شوروى در سال 1854، و آمریکا در سال 1855، و آلمان در سال 1873 قمار را ممنوع اعلام نمودند.(1)

جالب این که مؤسّسات زنجیره اى مورد بحث در کشورهاى خود حقّ فعالیّت ندارند(2)، بدین جهت در سال هاى اخیر حتّى یک مورد سؤال یا نامه یا ایمیلى از کشورهاى اروپایى در مورد این نوع فعالیّت ها دریافت نکرده ایم، در حالى که هر روز سؤالات گوناگونى در مورد موضوعات مختلف از کشورهاى مذکور به دست ما مى رسد.

جالب تر این که برخى از کشورهاى اروپایى علاوه بر ممنوعیّت فعالیّت شرکت هاى مورد بحث در کشورهاى خود، مردم را نیز به شدّت از این کار بر حذر داشته و براى هر کس که تخلّف نموده و عضو این شرکت ها شود، جریمه سنگینى، یعنى بیش از 000/20 دلار، در نظر گرفته اند.

با توجّه به توضیحات بالا، آیا هیچ انسان عاقلى باور مى کند که این شرکت هاى اروپایى براى کمک به مردم مستضعف جهان سوم، و حذف واسطه ها و دلاّل ها، و ایجاد اشتغال و رفع بیکارى جوانان، و... با حرص و ولع هر چه تمام تر در حال فعالیّت هستند؟!


1 . تفسیر نمونه، جلد 20، صفحه 78 .

2 . کیهان، مورّخ 27/7/83، در این زمینه نوشت: «فعالیّت هاى اقتصادى از این قبیل، که در دنیا به فعالیّت هاى هرمى و درختى معروف هستند، بیش از یک دهه است که در قطب هاى اقتصادى دنیا، از قبیل آمریکا، آلمان، انگلستان و فرانسه، به دلیل ضربات جبران ناپذیرى که بر پیکره اقتصاد کشورها وارد مى آورند، ممنوع اعلام شده است».

خروج ارز و پیامدهاى منفى آن4ـ بخت آزمایى و لاتار (1)
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma