5ـ ضعف ایمان و دنیاطلبى

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
بازاریابى شبکه اى یا کلاهبردارى مرموز
ب) تبعات و پیامدهاى منفى4ـ ناآگاهى و بى خبرى

کم و بیش افرادى یافت مى شوند که نه دغدغه بیکارى دارند، و نه نسبت به فعالیّت شرکت هاى مورد بحث ناآگاهند، و نه از پیامدهاى منفى آن بى اطّلاع; امّا در عین حال اسیر دام بازاریاب هاى این مؤسّسات مى شوند. علّت اصلى گرفتارى آنان، و آلودگى آنها به چنین اعمال خلافى، طمع رسیدن به سود کلان، و دست یافتن به زندگى آسان و مرفّه و بدون زحمت مى باشد.

چنین افرادى اگر پایه هاى ایمان خویش را قوى تر کنند، و به آثار نامطلوب ثروت هاى بادآورده نامشروع دقّت بیشترى نمایند، و در آثار وضعى لقمه حرام و سلب برکات از خانه هاى آلوده به آن تأمّل افزونترى کنند، مخصوصاً در این جمله سرور و سالار شهیدان خطاب به سپاهیان یزیدى در صبح روز عاشورا، که یکى از علل نگون بختى آنان را در مقابله با فرزند پیامبر(صلى الله علیه وآله) مالامال بودن شکم هاى آنان از لقمه هاى حرام عنوان نمودند، اندیشه و تفکّر بیشترى کنند، بدون شک بیدار مى شوند، و براى رهایى از چنگال این کلاهبرداران پول پرست تلاش مى کنند.

بنابراین، ضعف ایمان و دنیاطلبى و حرص، از دیگر زمینه ها و بسترهاى وقوع این خطاى بزرگ اجتماعى است، و متولّیان امور دینى و فرهنگى باید براى زدودن آن تلاش بیشترى کنند.

عوامل دیگرى نیز در این انحراف و فساد اقتصادى مؤثّر است(1)، که براى رعایت اختصار از ذکر آن چشم مى پوشیم.


1 . به عواملى نظیر وجود سرمایه هاى سرگردان، محدود بودن زمینه هاى سرمایه گذارى در بخش خصوصى، عدم وجود قانونى صریح و شفّاف در ارتباط با برخورد سریع با این گونه شرکت ها، عدم اطّلاع رسانى شفّاف و به موقع، و مانند آن مى توان اشاره کرد.

ب) تبعات و پیامدهاى منفى4ـ ناآگاهى و بى خبرى
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma