پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 

حکم ازدواج با زن شوهردار [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : ازدواج با زنى که شوهردارد چه حکمی‌دارد؟
پاسخ : هرگاه زني را که شوهردارد براي خود عقد کند: 1- اگر يکي از مرد يا زن، بداند زن شوهردارد و بداند عقد کردن زن شوهردار حرام است آن زن بر او حرام ابدي می‌شود، خواه نزديکي کرده باشد يا نه. 2- اگر هیچ‌کدام نمی‌دانسته‌اند زن شوهردارد (مثلاً زن فکر کرده اگرچند سال از شوهر جدا باشد مطلقه محسوب می‌شود) چنانچه نزديکي کرده‌اند زن بر او حرام می‌شود و اگر نکرده‌اند حرام نمی‌شود. اگر عقد را فردي به وکالت از آن‌ها خوانده باشد نه خودشان، در هیچ‌یک از دو صورت، حرام ابدي حاصل نمی‌شود و پس از عده می‌توانند ازدواج کنند.

تکلیف شوهر نسبت به همسرش که زنا داده است [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : اگر زن شوهردار زنا بدهد؛ وظیفه‌ی شوهر نسبت به او چیست؟
پاسخ : در فرض سؤال اگر توبه نماید، مناسب است شوهر نیز او را ببخشد و به زندگی خود ادامه بدهند ولی چنانچه توبه نكند و بر عمل خود باقى باشد بهتر است شوهر او را طلاق دهد، امّا مهرش را بايد بدهد و اگر مشهور به زنا شود احتياط واجب طلاق دادن اوست.

حکم ازدواج با زنی که حین شوهر داشتن با او زنا شده پس از فوت شوهر [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : آیا مرد می‌تواند با زن شوهرداری که با او زنا کرده بعد از فوت شوهر، ازدواج نماید؟
پاسخ : اگر با زن شوهردارى (نعوذبالله) زنا كند سپس شوهر آن زن فوت کند بعد از عده وفات می‌تواند با او ازدواج نماید. البته باید به‌صورت جدی از گناه خود توبه نمایند و با اعمال نیک آینده گذشته را جبران نمایند.

عدم لزوم حلالیت گرفتن از شوهر زنی که با او زنا کرده [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : آیا لازم است مرد برای توبه کردن از شوهر زنی که با او زنا کرده است، حلالیت بگیرد؟
پاسخ : هرگاه كسى با زن شوهردارى (نعوذبالله) زنا كند براى توبه كردن لازم نيست به آن مرد بگويد، بلكه بايد در پيشگاه خدا توبه حقيقى كند.

حکم ازدواج با زنی که در زمان ارتداد شوهر با او زنا شده [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : ازدواج با زنی که هنگام ارتداد شوهر (تغییر دین به مسیحیت) با او زنا شده است، چه حکمی دارد؟
پاسخ : حرام ابد نشده‌اند امّا باید به‌صورت جدی توبه کرده و با اعمال نیک آینده گذشته را جبران کنند.

زنا باهمسرسابق در عده طلاق سوم [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : زنای با همسر سابق در عدّه طلاق سوّم که نیاز به مجلل است موجب حرمت ابد است؟
پاسخ : موجب حرمت ابد نمی‌شود ولی باید برای ازدواج مجدد مجلل بگیرند.

حکم طلاق زن در صورت خطر تکرار زنا توسط زن [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : چنانچه زن شوهردار زنا بدهد و احتمال تکرار این کار نیز وجود داشته باشد، حکم مشهور بودن در زنا را دارد و شوهر باید اقدام به طلاق نماید؟
پاسخ : اگر مشهور باشد احتیاط واجب است و در موارد خطر و احتمال جدی تکرار بهتر است طلاق دهد.

ازدواج فرزندان زانی با بچه‌ای که بنا به قانون فراش به شوهر زن ملحق شده [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : اگر مردی با زن شوهردار زنا نموده و فرزندی حاصل‌شده اصل فراش می‌گوید فرزند ملحق به شوهر شرعی زن است آیا فرزندان زانی می‌توانند با این فرزند ازدواج نمایند؟
پاسخ : ازدواج اشکالی ندارد.

حکم ادعای تأهل زن بعد از ازدواج [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : زنی گفته شوهر ندارم و با مردی عقد کرده حال بعد از چند سال زندگی می‌گوید شوهر داشتم آیا به‌صرف این ادّعا عقدش باطل است؟
پاسخ : درصورتی‌که نتواند ادّعای خود را ثابت کند از او پذیرفته نیست.

حکم وطی به شبهه [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : لطفاً در مورد وطى به شبهه به سؤالات زیر پاسخ دهید: الف) آیا در تحقّق شبهه، وجود ظنّ معتبر به استحقاق وطى شرط است؟ یا هرگونه ظنّى براى تحقّق شبهه کفایت می‌کند؟ یا اصلاً ظن لازم نیست و احتمال استحقاق وطى کافى است؟ ب) آیا حلیّت وطى شرط تحقّق شبهه است، یا با حرمت وطى نیز شبهه محقّق می‌شود؟ ج) آیا در مورد فرد جاهل قاصر و مقصّر نسبت به مقدار عدّه و حکم آن، شبهه تحقّق می‌یابد؟ د) آیا واطى به شبهه صاحب فراش محسوب می‌شود، یا تنها مؤاخذه نمی‌شود؟ هـ) آیا وطى نائم و مجنون و مکرَه و نیز وطى ناشى از نکاح فاسد، وطى به شبهه محسوب می‌گردد؟
پاسخ : الف) احتمال کافى نیست و ظن اگر سبب شود که او خود را مستحق بداند کفایت می‌کند. ب) شبهه آن است که انسان آن وطى را براى خود مجاز بداند هرچند براثر عوارض آن را حرام ببیند. مثلاً تصوّر کند که ازدواج شرعى واقع‌شده، ولى در ماه رمضان یا در زمان عادت باهمسرخود نزدیکى کند. این هم مصداق وطى به شبهه است. ج) درصورتی‌که باور کند آن وطى براى او حلال است، حکم وطى به شبهه جارى است. د) واطى به شبهه صاحب فراش نیست؛ و اگر آن زن شوهرى داشته باشد، فرزند به شوهر ملحق می‌شود. ه) هیچ‌کدام وطى به شبهه نیست، هرچند تکلیف از چنین اشخاصى برداشته‌شده است. ولى در نکاح فاسد، اگر خیال می‌کرده نکاح صحیح است، وطى به شبهه محسوب می‌شود.

حکم ازدواج در صورت تصور باطل شدن عقد با پاره شدن سند ازدواج [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : چنانچه خانمی تصور می‌کرده است اگر سند ازدواج پاره شود عقد باطل می‌شود و می‌تواند با شخص دیگری ازدواج نماید، حال در صورت ازدواج عقد او چه حکمی دارد؟
پاسخ : عقد باطل است اما چنانچه عقد را محضردار یا شخص دیگری خوانده باشد حرام ابد نشده‌اند.

 تعلق مهریه در صورت وطی به شبهه [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : وطی به شبهه با زن شوهر دار یا دختر مهریه هم دارد؟
پاسخ : بله مهریه دارد.

زنای نابالغ با زن شوهردار و ازدواج با زانیه بعد از طلاق و عده [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : اگر زن شوهرداری با فردی که به سن تکلیف نرسیده باشد زنا کند و بعدا از شوهرش طلاق بگیرد میتواند با آن فرد ازدواج کند یا آن فرد برای او حرام است ؟
پاسخ : بهتر است از ازدواج با آن فرد پرهیز کند.

عده زنای به عنف زن شوهردار [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : اگر با زن شوهر داری زنای به عنف شده باشد باید عده نگه دارد؟
پاسخ : در اینجا نسبت به زن صدق زنا نمی کند و بنابر احتیاط واجب باید عده نگه دارد.

ازدواج با زن مسلمانی که شوهر کافر دارد [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : با دختري غير ايراني و با مذهب بودايي در خارج از كشور آشنا شدم (بنده مقيم ايران نيستم)، آن دختر چندين ماه پس از آشنايي با من مسلمان شد، پس از آن متوجه شدم كه ازدواج كرده است اما از نظر عاطفي و زناشويي از همسرش جدا شده است و تنها با هم در يك خانه زندگي مي كنند، همسر او مسلمان نشد و پس از گذشت دو دوره عادت ماهانه طبق حكمي كه شنيده بودم (باطل شدن ازدواج زني كه مسلمان شده و همسرش كافر مي باشد) با او ازدواج موقت كردم و رابطه جنسي برقرار كردم و پس از چند ماه او به طور رسمي از همسر قبلي اش جدا شد. ايا دچار گناه شده ام؟ حكم ازدواج من با او به صورت دائم و يا موقت چيست؟
پاسخ : اگر در حالیکه آن مرد کافر بوده به عقد او درآمده عقدشان باطل است و ازدواج دائم یا موقت شما با آن دختر صحیح است اما اگر فکر می کرده اند عقد صحیح است و آمیزش هم صورت گرفته بعد از اطلاع از باطل بودن عقد باید عده نگه دارد تا بتواند با مرد دیگری عقد دائم یا موقت کند، در عقد دائم زني که عادت مي شود احتياط آن است که بقدري صبر کند که دوبار حيض ببيند و پاک شود و هنگامي که حيض سوم را ديد عده او تمام است. لذا اگر بعد از این مدت ایشان را عقد کرده باشید عقد صحیح است اما اگر قبل از تمام شدن عده بوده و خودتان صیغه عقد را خوانده باشید و آمیزش نیز صورت گرفته باشد بنابر احتیاط واجب حرام ابد شده اید مگر اینکه در رعایت مقدار عده به مرجعی رجوع کرده باشید که دو بار عادت شدن را کافی بداند.

ازدواج زن شوهرداری که عقدش باطل بوده با زانی [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : عقد من و شوهرم به دلیل دلایل ذکر شده در عقد نامه عقد باطل بوده دادگاه این را تایید کرده در این مدت من با کس دیگری نزدیکی داشتم آیا میتونم با این آقا ازدواج کنم؟ چون شنیدم که نمیشود آیا شامل من میشود که عقدم باطل بوده و چند موارد دیگر که در عقدنامه عقد را باطل کردن؟
پاسخ : اگر می دانستند عقد اول باطل بوده و در عین حال نزدیکی واقع شده، ارتباط با فرد دوم مانع ازدواج نیست ولی اگر نمی دانسته باطل شده و نزدیکی واقع شده بهتر است با فرد دوم ازدواج نکند.

داشتن عیب فسخ نکاح در شوهر زن سنی مذهب و ازدواجش با شیعه [احکام ارتباط با زن شوهر دار]

پرسش : مرد وزن سنی مذهب باهم ازدواج کردند. بعد از ازدواج زن متوجه شد که مرد عیبِ فسخ کننده نکاح را دارد. در فقه جعفری داشتن چنین عیب نکاح را فسخ میکند ولی در فقه اهلسنت باید طلاق صورت بگیرد. یک مرد شیعه میخواهد با این زن ازدواج کند. سوال بنده از محضر حضرتعالی اینست که آیا نکاح زن فسخ شده است و مرد شیعه میتواند با او ازدواج کندو نیازی به طلاق نیست، یا باید زن طلاق بگیرد و بعداً مرد با وی ازدواج کند؟
پاسخ : در فرض سوال قبل از طلاق نمی تواند با او ازدواج کند.
تعداد صفحات : 1