پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 

فسخ شراکت بدون اطلاع شرکا دیگر [فسخ شرکت]

پرسش : من و چند نفر از خویشاوندان دیگر در ساخت یک کارگاه صنعتی مشارکت کرده‌ایم، یک نفر از ما به دنبال کارهای اداری و تهیه طرح و کارهای آن بوده است. البته بیشتر سهام متعلق به ایشان است ولی هنوز میزان سهام بین طرفین تعیین نشده. بعد از چندین سال ایشان به علت اختلافات به وجود آمده از در اختیار گذاشتن حساب‌ها جلوگیری می‌کند. ایشان در نظر دارد با بقیه شرکا به‌طور انفرادی تسویه‌حساب کند. آیا با توجه به اختلافات به وجود آمده با بقیه شرکا من می‌توانم با ایشان تسویه کنم؛ و بقیه شرکا را در نظر نگیرم؟
پاسخ : درصورتی‌که مدت شرکت تمام نشده فسخ آن باید با توافق همه باشد.

امتناع شریک از فسخ شراکت [فسخ شرکت]

پرسش : دو نفر متفقاً اقدام به اجاره و خرید شش‌دانگ سرقفلی یک باب مغازه می‌نمایند که پس از چند سال همکاری و ادامه شراکت دچار نزاع و اختلاف گردیده‌اند، حال با توجه به اینکه ادامه وضعیت اشاعه متعذر است راهکار شرعی جهت قلع ماده نزاع کدام است؟ با در نظر گرفتن اینکه احدی از شرکا حاضر به خرید سهم دیگری و یا فروش سهم خود است اما دیگری کلاً از خرید یا فروش امتناع می‌کند.
پاسخ : در اینجا به حاکم شرع مراجعه می‌کنند و او دستور می‌دهد که یا مجموع را بفروشند و در میان آن‌ها تقسیم کنند یا احدی سهم دیگری را مطابق قیمت روز بردارد و از هم جدا شوند و اگر خود ملک قابل جداسازی باشد سهم هرکدام را حاکم شرع جدا می‌کند.

فسخ شراکت [فسخ شرکت]

پرسش : شخصى براى پرداخت قیمت ماشینى که خریده بود به صد هزار تومان پول احتیاج داشت، به یکى از دوستانش مراجعه کرده و این پول را از او گرفته است و براى این‌که پول او به هنگام بازگشت ارزش خود را از دست ندهد او را در یک‌دانگ ماشین شریک می‌کند، این کار چه حکمی‌دارد؟ و آیا می‌تواند این معامله را فسخ کند؟
پاسخ : هرگاه معامله او نسبت به یک‌دانگ ماشین جدی بوده معامله صحیح است و نمی‌تواند آن را پیش خود فسخ کند و اگر معامله صورى بوده بیش از مقدار پول خود (صد هزار تومان) چیزى طلبکار نیست.
تعداد صفحات : 1